Eerste landelijke wedstrijden van 2009-2010 begonnen

Image Afgelopen zaterdag stond in Alphen a/d Rijn de eerste landelijke voorwedstrijd van de 1e divisie op programma. In een mooie ruime en lichte zaal mocht Rachel Saad (junior niv. 3) haar wedstrijd turnen In een groot en heel sterk deelnemersveld van 44 turnsters (met veel ex-topsport turnsters) mocht ze laten zien wat ze waard was.

Ze ging heel goed van start met een mooie vloer oefening die beloond werd met een 11,700. Op sprong mist Rachel nog wat moeilijkheid, maar door haar nette uitvoering wist ze toch een keurige 11.550 te scoren. Op naar brug, daar ging het helaas niet helemaal naar wens. Doordat één element niet ruim genoeg werd uitgevoerd, werd dit element niet geteld. Dit koste maar liefst 4 hele punten. Een tegenvaller dus. Op naar balk, daar dan maar extra knallen om de schade beperkt te houden. En dat deed Rachel een prima oefening die er zeer stabiel uit zag, leverde haar de 7e score op een 11,250. Met deze resultaten stroomt Rachel door naar de halve finale en is er voor haar zeker nog uitzicht op het NK.

 

Op zondag was het de beurt aan Chantal Saad en Esther Vereecken (jeugd 2e divisie)Beide dames begonnen goed op balk door erop te blijven staan. Chantal had nog wel onnodige wiebels hier en daar en kreeg daarvoor een 9.700. Esther liet een prachtige oefening zien en hield een 11.500, tevens de 3e score op dit toestel! Ook op vloer geen fouten voor de dames en Chantal kreeg daarvoor een 11.550, Esther een 11.800.Op sprong liet Chantal een hele ruime half in half uit zien en de jury gaf haar hiervoor een 10.850, Esther kreeg voor haar half in half uit een 10.450. Als laatste moesten de dames op de brug nog even knallen, dit deden ze dan ook beiden door hun oefening goed door te turnen zonder grote fouten. Esther moet nog heel wat technieken op brug verbeteren, daar is ze dan ook hard voor aan het werk, en het resultaat was alweer vooruitgegaan, ze kreeg hiervoor een 9.700. Chantal liet een ruime oefening zien en kreeg daarvoor een 10.100. Uiteindelijk was het nogal spannend of beide dames door zouden gaan, want de helft van deze groep viel nu al af. Esther wist zich als 16e te plaatsen voor de volgende ronde, een hartstikke knappe prestatie natuurlijk voor haar! Voor Chantal was deze wedstrijd helaas einde wedstrijdseizoen met een 24e plaats.

 

Beide dames hebben een goede wedstrijd gedraaid, maar het was duidelijk te merken dat nog niet iedereen in het juiste niveau thuis zat, dit gaat dan dus ook helaas ten koste van andere turnsters.