Voorwedstrijden 2e divisie en finale 4e divisie

Image

Zaterdag waren de achtste finales 2e divisie turnen in Wieringerwerf, waaraan het merendeel van de selectieturnsters mee deden. In Enschede werd de finale van de 4e divisie geturnt.

In wedstrijd 1 moest Lisanne Diender aan de bak. Zij had het zwaar in een sterk deelnemersveld. Lisanne Diender weet zich toch te plaatsen want met een mooie 11,750 op vloer weet Lisanne de 26e plek te halen en zich daarmee te plaatsen.

Kim Klappe en Chanel Wielandt die ook in wedstrijd 1 zaten wisten zich eveneens te plaatsen. Chanel Wielandt haalde op vloer zelfs een 13,500 en kon met haar scores op de overige toestellen een verdiende 5e plaats halen. Kim Klappe draaide ook een stabiele wedstrijd en zij haalde op sprong een 13,150! Kim eindigde uiteindelijk op de 23e plaats en mag zich ook volgende wedstrijd bewijzen in Rotterdam of Twello.

In de middag wedstrijd moesten de pupillen 1 meisjes, Aysa Hartong, Jasmijn Vereecken, Denice Albers en Anna ten Napel hun van hun beste kant laten zien. Aysa draaide de hele wedstrijd stabiel en met haar hoogste score op brug met een 13,500 wist zij zelfs een 5e plaats te bemachtigen, een geweldige prestatie dus. Denice maakte een klein foutje op balk maar met een mooie 12,275 op sprong wist ze toch genoeg punten bij elkaar te scoren om zich te plaatsen. Jasmijn haar dag kon niet meer stuk. Jasmijn draaide op zich een mooie wedstrijd maar maakte op brug een grote fout. Zij mag van geluk spreken dat ze een mooie score kon halen op sprong een 12,625. Want daarmee wist ook jasmijn zich op het nippertje te plaatsen.

Anna had haar dag niet helemaal. Zij maakte een te grote fout op sprong, die beoordeeld werd met een nul. Ze had daardoor een te grote achterstand opgelopen in de wedstrijd waardoor zij zelfs met een geweldige brugoefening zich helaas niet kon plaatsen voor de ¼ finale.

Aysa, Jasmijn en Denice hebben zich dus ook alle drie geplaatst voor de ¼ finale.

In de laatste wedstrijd hebben Tamar Kwakkel en Iris Diender zich van hun beste kant laten zien. Tamar behaalde op vloer een 12,250 en Iris behaalde op vloer een 12,300. Tamar werd uiteindelijk na een stabiel geturnde wedstrijd 6e en Iris kwam kort daarop want zij eindigde achter Tamar op een mooie 7e plaats. Eline van Putten heeft deze dag niet laten zien wat ze wilde. Eline is ziek geweest de week voorafgaand aan de wedstrijd en wist niet genoeg energie bij elkaar te schrapen om een goede brug oefening te draaien. Helaas maakte Eline te grote fouten op brug die haar moest bezuren met een 3,4. Eline heeft op de andere toestellen wel mooi gedraaid, maar met een 11,850 op vloer kon zij zich helaas toch net niet plaatsen voor de ¼ finales. Liselot Westerveen kon zich ook net niet plaatsen. Zij haalde op vloer wel een hele mooie 12,200. Eline en Liselot kunnen zich nu gaan voorbereiden op volgend jaar en Tamar en Iris mogen hun spieren weer warm maken voor de volgende wedstrijd.

Kristy van Mierlo draaide een hele mooie stabiele wedstrijd ze behaalde maar liefst een 12,800 op sprong. Ook Kristy heeft zich geplaatst voor de ¼ finale.

Diezelfde middag moesten Mirthe Diender (pupil-2) en Debora Kooman (senior) turnen in de finale van de 4e divisie in Enschede.

Het werd een pittige wedstrijd, want er gingen er maar weinig door, wat dus betekende geen grote foute maken anders lig je eruit.

Mirthe begon met een hele strakke brugoefening met een score van 12.70, daarmee had ze de 9e score, hartstikke netjes dus!

Debora moest haar wedstrijd starten op de balk, dit verliep helaas niet zoals het moest gaan, ze moest de balk 2x voortijdig verlaten wat haar 2 volle punten kostte, een 9.30 hield ze over.

Mirthe liet juist op de balk een prachtige strakke oefening zien en de jury waardeerde haar daarmee met een score van 13.70 punten, de 2e score van de wedstrijd.

Helaas ging het bij Mirthe op de vloer niet zoals het moest gaan, en kreeg ze maar een 10.00 wat voor haar in het niveau te laag is.

Debora daarentegen liet een hele strakke oefening zien en scoorde daarmee een 11.90, de 3e score.

Ook op sprong deed Debora 2 goede sprongen en kreeg daarvoor een 11.550.

Mirthe liet op sprong nog een goede overslag zien en kreeg een 12.80.

En om de wedstrijd af te sluiten liet Debora nog een goede brugoefening zien met een score van 10.950.

Al met al hebben de meiden beide op 1 toestel na een goede wedstrijd gedraaid, helaas tellen alle 4 de toestellen mee wat dus betekende dat ze niet genoeg hadden gescoord voor de volgende ronde.

Mirthe werd 23e met een score van 49.20, en Debora werd 17e met een score van 43.70.