Denice mag naar 't NK

Image Zaterdag was de spanning te snijden in Nijverdal. Turnsters in de derde divisie konden zich tijdens de halve finale plaatsen voor het NK. Maar dat was zeker niet makkelijk. In elke categorie streden maar liefst 36 turnsters voor maar 7 tickets. Er moest dus foutloos geturnd worden en ook nog eens heel netjes om voor zo'n ticket in aanmerking te komen.

Voor RKDOS wist Denice de Vries (pupil 1 – niv 8) zo’n felbegeerd ticket te behalen. En dat niet alleen, ze wist zich ook nog op het podium te turnen. Met een prima vierkamp (sprong, brug, balk en vloer) liet ze van zich spreken. Vooral op brug scoorde ze erg hoog. Ze haalde hier een 14.400, het hoogst van iedereen. Ook op de andere toestellen wist ze hoge cijfers te halen. Uiteindelijk had ze een punten totaal van 54,950, goed voor een bronzen plak.

 

Haar clubgenootjes Steffanie Diender (instap – niv 9) en Jeanine Neleman (junior – niv. 5) turnden ook een goede wedstrijd. Maar voor hen was de concurrentie te groot. Steffanie kwam nog wel dichtbij met een mooie 10e plaats. Vooral op balk turnde zij heel netje en daar wist ze het hoogste cijfer te behalen. Maar helaas was het net niet genoeg voor een NK-ticket. Ook Jeanine haalde het helaas niet. Ze turnde een stabiele wedstrijd, met vooral op vloer een hele mooie score (11.900). Beide turnsters kunnen heel tevreden zijn over hun halve finale. Ze hebben geen grote fouten gemaakt en laten zien wat ze kunnen. Een prima afsluitende wedstrijd van dit seizoen. Zij kunnen zich nu gaan richten op het volgende seizoen.

 

Denice moet nog even hard blijven trainen op haar wedstrijd oefeningen. Want op 24 april mag ze die in Terneuzen op het NK nog een keer laten zien. Denice heel veel succes daar.