Maar liefst 9 turnsters door naar de halve eindstrijd 2e divisie

Image Hoewel het afgelopen zaterdag buiten heerlijk weer was, waren veel turnsters en trainsters binnen te vinden. In Twello werd de kwartfinale van de 2e divisie geturnd. Tien turnsters hadden zich weten te plaatsen voor deze belangrijke wedstrijd. Liefst negen van hen, wisten weer een stapje dichter bij het NK te komen.

In de eerste wedstrijd turnden de jongste meisjes. In de categorie instap niveau 8 turnde Lisanne Diender en in de andere baan mochten Denice Albers, Jasmijn Vereecken en Aysa Hartong (allen pupil 1 niveau 7) deelnemen. Lisanne turnde een goede wedstrijd over vier toestellen. Vooral door de 4e score op het onderdeel balk(11.350) bezorgde haar een goede eindscore. Zelfs zo goed dat Lisanne door is naar de halve finale. Ook Jasmijn wist zich te plaatsen voor de halve finale. Was ze de vorige ronde nog met de hakken over de sloot door, nu wist ze zich met een mooie 15e plaats ruim te plaatsen. Vooral door haar sterk verbeterde brugoefening. Aysa deed het zelfs nog iets beter. Ondanks een knie blessure die ze de laatste training op liep, turnde ze erg netjes. Iets voorzichtiger dan ze normaal doet, maar dat is logisch met zo'n blessure. Ondanks dat, wist ze zich in de top 5 te turnen. Alle scores waren zelfs boven de 12. Op vloer wist ze met een 12.950 de 2e plaats te bemachtigen. Denice had helaas niet echt haar dag. Hoewel ze nog een mooie sprong had (12.575) eindigde ze uiteindelijk onder de streep. Voor haar is het wedstrijdseizoen nu helaas afgelopen.

 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Kim Klappe, Chanel Wielandt (beide pupil 2 niveau 6) en Esther Vereecken (jeugd niveau 5). Kim en Chanel begonnen allebei met een foutje op balk, maar wisten zich heel goed te herstellen. Op brug zette Chanel de 4e score neer (13,450) en ook Kim deed het op dat onderdeel goed. De meiden mogen beiden door naar de halve finale. Chanel werd zelfs heel netjes 6e! Ook Esther wist zich deze keer in de top tien te turnen. Met haar mooie stijl van turnen en haar nette werken wist ze hoog te scoren. Op vloer haalde ze zelfs de 5e score (11.650). Ook de andere toestellen turnde ze netjes een stabiel. Het resultaat, een prima 9e plaats.

 

Tamar Kwakkel, Iris Diender (junior niveau 4) en Kristy van Mierlo (senior niveau 3) turnden in de laatste wedstrijd. Deze meiden wisten het deze wedstrijd behoorlijk spannend te maken. Kristy turnde drie toestellen heel goed en stabiel, maar op het laatste toestel, de balk, ging het mis. Helaas moest ze er een paar keer te vroeg af, maar gelukkig had ze de vorige toestellen zo goed gescoord dat ze toch nog door mag naar de halve finale. Iris turnde voor haar doen een erg goede brug, maar liet op balk een steekje vallen. Gelukkig pakte ze het daarna goed weer op. Vooral op vloer wist ze met haar 4e score (11.400) goede zaken te doen. Ze eindigde na vier toestellen op een keurige 13e plaats. Ook bij Tamar verliep niet alles naar wens. Gelukkig bleef ze knokken en sloot ze haar wedstrijd af met twee hele nette sprongen wat haar een 10.950 opleverde. En wat nog veel belangrijker is, wat haar een plek in de halve finale oplevert!

 

Lisanne, Aysa, Jasmijn, Kim en Tamar turnen aanstaande zondag al hun halve finale in Terneuzen.

Chanel, Esther, Iris en Kristy hebben hun halve finale op 15 mei in Amsterdam.

 

Meiden allemaal héél veel succes tijdens deze strijd om de NK-tickets!

Image