Geen plaatsing voor meiden rkdos

Image Zaterdag waren de bondskampioenschappen voor de 3e divisie meisjes. Denice de Vries had zich hiervoor geplaatst en kwam uit in pupillen 1 niveau 8.

Denice ging niet zo goed van start. Ze moest beginnen op sprong waar ze al niet lekker kon inspringen.

Ook de wedstrijdsprongen verliepen niet zoals gewild en ze behaalde uiteindelijk een 12,100 voor haar sprong.

De toestellen die daarna volgende waren ook niet helemaal zoals we hadden gehoopt, maar denice liet zich niet kennen en knokte tot het einde door om toch een mooie plek te behalen.

Denice scoorde op vloer toch nog een mooie 12,350. Helaas was dit bij lange na niet genoeg voor een podium plek en behaalde denice de 34e plaats. Ondanks wat tegenslagen op het NK mag Denice trots zijn op haarzelf dat ze zo ver is gekomen! Denice gaat volgend jaar een divisie en een niveau omhoog, misschien zit er dan weer een NK ticket voor denice in en mag ze zich opnieuw bewijzen.

 

Zondag waren de halve finale wedstrijden voor een aantal 2e divisie meisjes van RKDOS.

Lisanne Diender kwam uit in instap niveau 8, Aysa Hartong en Jasmijn Vereecken kwamen uit in het niveau pupillen 1 niveau 7.

Lisanne moest beginnen op vloer, daar wist Lisanne een 11,350 op te scoren. Lisanne moest er hard aan trekken om zich op te werken naar een plaatsje bovenaan in de lijst om zich te kunnen plaatsen voor het NK. Het deelnemersveld was namelijk heel sterk. Met een mooie vloer score van 11,650 had Lisanne helaas niet genoeg punten gescoord om zich te plaatsen. Ze werd uiteindelijk 34e. Lisanne mag zich nu voor gaan bereiden op volgend jaar.

 

Aysa en Jasmijn hebben zich eveneens niet kunnen plaatsen voor het NK. Dat was erg jammer, want deze dames gingen goed van start op sprong waar Aysa een 12,875 wist te scoren en Jasmijn een 12,850. Aysa wist zelfs nog een mooie 12,400 te scoren op brug. Jasmijn was helaas gevallen van brug en werd daar hard voor gestraft in haar score. Jasmijn en Aysa hebben beiden punten laten liggen op vloer. Aysa haalde de 25e plek en Jasmijn de 35e. Ook deze twee meiden kunnen zich nu voor gaan bereiden op volgend jaar!

 

Kim Klappe (pupil-2, niveau 6) moest in wedstrijd 2 aan de bak.

Ze wist een goede start te maken op brug met een nette oefening en scoorde een 13.050.

Helaas is balk voor Kim een struikelblok en wist hier dan ook maar een 9.200 op te scoren.

Op vloer verliep het ook niet helemaal super en dit resulteerde in een score van 11.450.

Kim sloot haar wedstrijd af op sprong met een 13.225 en werd uiteindelijk 33e tijdens de halve finale in de 2e divisie, wat natuurlijk al een hele prestatie is!

 

Tamar Kwakkel (junior niveau 4) moest de wedstrijddag afsluiten en startte haar wedstrijd op de balk.

Helaas moest ze zich één keer een val veroorloven wat haar de nodige punten kostte.

Ze hield hier een 10.100 aan over, en moest goed gaan scoren op de andere toestellen voor een plaatsje op het NK.

Op vloer draaide ze daarna een super oefening en kreeg daarvoor dan ook een 11.950, hierdoor steeg ze weer in het deelnemersveld.

Sprong is voor haar niet haar beste toestel, dus de netheid en geen stapjes maken was belangrijk, dit deed ze redelijk goed en kreeg hiervoor een 10.800 van de jury.

Om de wedstrijd af te sluiten moest ze haar brugoefening vlekkeloos draaien, dan zat er nog een kansje in om op het NK te komen.

Ze kon haar hele oefening uitturnen, maar moest zich wel 2 kleine foutjes veroorloven wat haar wat kleine puntjes kostte.

Ze scoorde uiteindelijk voor brug een mooie 10.900, goed voor de 10e score, maar helaas net niet goed genoeg voor een plaatsje op het NK met een 21e plaats waar er 18 doorgingen.

 

15 mei zijn Chanel, Esther, Iris en Kristy aan de beurt om zich proberen te plaatsen voor het NK 2e divisie.

16 mei heeft Rachel haar NK 1e divisie.