Chanel en Kristy naar NK 2e divisie, Rachel trots op NK 1e divisie

Rachel NK 1e divisie 16 mei 20104 meiden moesten nog aan de slag op de halve finale 2e divisie te Amsterdam. Alle vier maakten ze zeker een kans, maar dan moest er natuurlijk wel stabiel en foutloos gedraaid worden. Chanel Wielandt (pupil 2) en Esther Vereecken (jeugd) waren de eerste RKDOS-ers van de dag.

Chanel wist super goed te beginnen met de hoogste score op sprong 13.725 en stond dan ook na de eerste ronde op plek één! Esther begon op brug, maar helaas draaide ze met inturnen een blaar wat natuurlijk niet echt goed meewerkte. Toch wist ze zich goed door haar oefening heen te werken en kreeg daarvoor een 10.350. Ook op brug een goede oefening van Chanel, en met een score van 13.300 stond Chanel nog 2e na twee toestellen. Esther liet op balk een redelijk goede oefening zien, toch zaten er wel een aantal wiebels in, score 10.550, iets minder dan normaal dus. Chanel begon goed op balk, en draaide zeer stabiel, helaas ging het met haar boogje mis en moest ze de balk voortijdig verlaten, dit kostte natuurlijk de nodige punten. Ook op vloer liet Esther niet helemaal de oefening zien zoals normaal, toch nog een 11.100 van de jury. Op sprong had Esther wel vooruitgang geboekt, en ging het dan ook stukken beter dan normaal, toch mist er nog wat ruimte, iets om aan te werken voor volgend jaar dus. Chanel moest als laatste nog even knallen op de vloer, dit deed ze dan ook hartstikke goed totdat de overslag salto kwam, ze had veel meer vaart dan normaal en moest helaas haar handen op de grond zetten wat dus een punt kostte, 12.550 hield ze over. Uiteindelijk wist Esther zich helaas niet te plaatsen, en eindigde als 27e op de halve finale in de 2e divisie. Al met al mag ze super trots op haar zelf wezen, vorig jaar nog 3e divisie, en nu 2e divisie en voor het eerst in de keuze oefenstof tot de halve finale weten te komen! Chanel wist zich uiteindelijk nog als 12e te plaatsen met 51.375, en zien we dan ook terug op het NK 29 mei in Almelo!!

In de 2e wedstrijd waren Iris Diender (junior) en Kristy van Mierlo (senior) aan de beurt. Iris begon met een goede opening op vloer en scoorde dan ook een 11.600. Ook op sprong liet ze zien hoe het moest met een 11.950. Kristy startte beter op balk dan de vorige wedstrijd, ze moest hem nog wel één keer voortijdig verlaten, maar scoorde toch nog een nette 10.650. Vloer draaide ze ook een nette oefening met voor het eerst een overslag schroef erin, hiervoor kreeg ze dan ook een 11.850. Iris moest op brug foutloos draaien, want anders betekende het sowieso al einde oefening voor haar. Dit keer wist ze dan ook een vlekkeloze oefening te laten zien en scoorde voor het eerst in de 10, namelijk een 10.400! Een hele prestatie voor haar, want dit is normaal een groot struikelblok voor haar. Kristy liet op sprong weer even een huizenhoge tsukahara gehoekt zien en werd daarvoor dan ook beloond met een 12.533. Iris moest haar wedstrijd afsluiten op balk, ze moest hier geen fouten maken want dan lag ze eruit. Ze liet een prachtige oefening zien, maar helaas moest ze er toch met de flikflak af, wat haar dus het nodige punt kostte die ze nodig had. Iris werd net 20e, waar er 18 door gingen, helaas maar niks meer aan te doen. Kristy moest haar wedstrijd afsluiten op brug en deed dit dan ook prima door een 10.350 te scoren en zich als 11e met 45.385 punten te plaatsen voor het NK 2e divisie te Almelo!!

Zondag had Rachel Saad (junior 1e divisie) haar NK! Voor RKDOS een hele prestatie, omdat dit namelijk de eerste keer was dat er iemand op het NK stond in de 1e divisie. Rachel begon op brug en deed dit dan ook prima door haar hele oefening goed uit te turnen, hiervoor scoorde ze dan ook een nette 9.700. Balk was voor haar het tweede toestel, ze zou hier voor het eerst de losse radslag gaan turnen, iets om hartstikke trots op te zijn natuurlijk.

Helaas ging haar oefening niet zoals ze het afgelopen jaar liet zien, want dit was pas de eerste keer in het hele seizoen dat ze van de balk viel. De losse radslag maakte ze wel tot stand, waar ze hartstikke blij mee was, hiervoor kreeg ze van de jury een 9.600. Ook vloer verliep niet helemaal soepeltjes, maar toch wist ze goed door te turnen en scoorde een 10.700, waar ze normaal toch wel anderhalve punt hoger scoort. Toch wist Rachel zich te herpakken op sprong en hier scoorde ze dan ook een mooie 11.900 en wist uiteindelijk als 26e te eindigen tussen al die toppers. Rachel mag uiteindelijk zeer trots op zichzelf wezen met haar NK in de 1e divisie, een hele prestatie natuurlijk waar op zeer hoog niveau werd gedraaid!