Chanel en Kristy genieten van NK

Zaterdag was het dan zover, het NK voor de 2e divisie turnsters. Voor dit NK hadden Chanel Wielandt en Kristy van Mierlo zich weten te plaatsen. In de middag wedstrijd mocht Chanel de wedstrijdvloer op. Ze turnt in niveau 6 in de pupillen 2 categorie. Ze begon haar wedstrijd heel sterk op balk.

Ze liet een prachtige oefening zien, met weinig wiebels en erg netjes. Deze oefening werd door de jury beloond met een 13.533, de 5e score in een veld van 36 turnsters. Ook vloer ging erg goed, hier kreeg ze maarliefst een 14.200.. Op sprong zag de overslag er heel goed uit, de streksalto ging iets minder dan we van haar gewend zijn, maar als nog scoorde ze een keurige 13.733. Nu alleen brug nog. Met inturnen wilde het niet zo wennen, Chanel moest erg wennen aan de brug. Maar gelukkig liet ze zich niet van de wijs brengen en liet ze tijdens de wedstrijd een nette oefening zien. En ook hier wist ze een ruime 13 te scoren (13.650). Bij de einduitslag bleek dat Chanel zich bij de beste 10 van Nederland had weten te turnen met deze prima wedstrijd. Een prestaie om super trots op te zijn!

In de avond wedstrijd was de senioren categorie aan de beurt. Hier mocht Kristy laten zien wat ze waard is. Natuurlijk al super goed dat ze zich wist te plaatsen voor dit NK, zeker omdat ze vorig jaar nog een divisie lager turnde. Ook Kristy startte haar wedstrijd op balk. Altijd een lastig begin, omdat het nogal een zenuw toestel is. Maar Kristy deed het prima, ze liet een mooie oefening zien, met alleen een kleine hapering in de acrobatische serie, wat haar een halve punt kostte. Maar verder heel netjes, het cijfer viel helaas een beetje tegen, een 9,9. Reden te meer om extra te knallen op vloer. Ook hier laat Kristy een mooie strakke oefening zien, maar ook nu valt het cijfer een beetje tegen, een 11.100. Sprong is altijd het sterkste onderdeel van Kristy zo ook nu. Voor haar ruime tsukahara gehoekt weet ze een 13.450 te scoren, de 3e score van iedereen! Het laatste onderdeel is brug, hier komt Kristy nog wat moeilijkheid te kort, maar wat ze doet ziet er netjes uit en levert haar een nette 10.400 op. Ook Kristy kan terug kijken op een goede wedstrijd en met een 23e plaats mag ze heel tevreden zijn. Zowel over deze wedstrijd als over het hele seizoen.