Medailleregen bij Univé Turn Toernooi

ImageZaterdag 30 oktober stond voor de turnster van de turnselectie van RKDOS het eerst toernooi van het nieuwe seizoen op de agenda. Dit toernooi dat mede mogelijk wordt gemaakt door Univé is elk jaar weer een goed test moment voor alle turnsters.

Het is nog heel vroeg in het seizoen, maar ze kunnen aan de hand van dit oefentoernooi goed zien waar ze ongeveer staan en of er nog onderdelen zijn waar ze hard op moeten trainen. Ook gebruiken de turnsters deze wedstrijd om nieuwe elementen te turnen. Over de hele dag waren er vier wedstrijdrondes. In deze vier rondes mochten alle turnsters van de selectie meedoen. Voor RKDOS verschenen 24 turnsters op de wedstrijd vloer. Maar liefst 10 van deze meiden mochten een medaille meenemen naar huis, een geweldige presatatie!

In de eerste wedstijd turnden de allerjongste turnsters(pré instap 12); Juliana Guirguis en Marit Boerman. Zij turnden beiden erg netjes en daardoor werd Marit 1e en Juliana 2e. In diezelfde wedstrijdronde wisten Ook Jasmijn Vereecken en Aysa Hartong (pupil 2 niveau 6) een medaille te veroveren. Ze lieten beiden zien wat ze kunnen en turnen al heel wat moeilijke elementen. En dat zo vroeg in het seizoen al, dat beloofd nog wat. Aysa won goud en Jasmijn brons. Ook was er nog zilver voor Steffanie Diender.

In de tweede wedstrijd turnde 3 turnsters van RKDOS. Deze keer mocht Mirthe Diender (jeugd niveau 7) het podium op. Ze kreeg een zilveren medaille omgehangen. Vooral door haar nieuwe vloeroefening die goed gewaardeerd werd, behaalde ze dit mooie eindresultaat.

In de derde wedstrijd waren de meiden van niveau 5 aan de beurt. Bij de jeugdturnsters ging nog niet alles vlekkeloos, maar toch wisten ze mooie resultaten te behalen. Weer twee turnsters van RKDOS op het podium. Myrthe Oostenbrink werd 3e en Esther Vereecken werd 2e.

In de laatste wedstijd was het de beurt aan de oudste turnsters. Vooral in deze wedstrijd werden veel nieuwe elementen uitgeprobeerd. Dat pakte soms goed uit, soms ging het nog niet helemaal goed. Maar in elk geval was het een goed meetmoment. Ook hier waren twee verrassende prijswinaars voor RKDOS. Lisa Grubben (senior niveau 4) werd 3e, een prestatie om trots op te zijn. En Eline van Putten (junior 4) werd 2e. Ook een hele knappe prestatie.

Ook alle overig turnsters hebben hun beste beentje voor gezet en hebben mooie dingen laten zien. Turnsters, jullie trainsters zijn trots op julle! We hebben weer een hoop geleerd, we gaan weer een maand hard trainen. En eind november gaan we bij het volgende oefentoernooi kijken hoe we er dan voor staan.