Turnster RKDOS turnen prima laatste testwedstrijd

Afgelopen weekend was het een erg druk weekend voor RKDOS. Alle turnsters uit de selectie vanaf de instap categorie (8 of 9 jarigen) hadden een wedstrijd in Hellendoorn. Dit toernooi is voor de turnsters de laatste test net voor het officiele wedstrijd seizoen. Volgende weekenden zijn namelijk de eerste plaatsingswedstrijden al.

Zaterdag begon de dag vroeg voor Maaike v/d Velde. Zij turnde haar eerste wedstrijd als instap in niveau 9. Ze was wel wat onder de indruk van de hele entourage, maar herstelde zich snel. Op balk liet ze een prachtige oefening zien. Op brug en vloer moest ze zich nog een foutje veroorloven, maar met een 21e plaats in een deelnemersveld van 40 turnsters mag ze zeker tevreden zijn.

In de tweede wedstrijd turnden vier turnsters van RKDOS. Jaimy Kooiker (instap niv. 10) liet een hele mooie vloeroefening zien. Maar op balk ging het helaas niet helemaal zoals het moest, dat koste de nodige punten. Maar uiteindelijk werd Jaimy 12e. Ook Steffanie Diender (pupil 1 niv. 8) had vandaag wat ruzie met de balk. Ze ging er helaas 2x af. Op brug deed ze het gelukkig wel erg goed (2e score) waardoor ze op een 13e plaats eindigde. In de andere baan turnde de twee trainingsmaatjes Maaike Menken en Chantal Saad. Ook zij starten op balk niet zonder fouten. Maar gelukkig lieten ze zich niet uit het veld slaan en vooral op vloer wisten ze beiden heel goed te scoren. Met een 7e plaats voor Chantal en een 11e plaats voor Maaike mogen ze zeer tevreden zijn.

In de derde wedstrijd waren drie turnsters in dezelfde categorie aan de beurt. Kim Klapp, Esther Vereecken en Myrthe Oostenbrink turnen alle drie in de jeugd categorie niveau 5. Kim (die voor het eerste jaar in de jeugd categorie uitkomt) turnde een erg goede wedstrijd. Zonder grote fouten wist zij in een sterk deelnemersveld met 35 turnsters een mooie 7e plaats te behalen. Esther turnde ook een erg sterke wedstrijd, alleen op brug bij de afsrpong ging het niet helemaal goed. Maar gelukkig wist zij vooral op balk heel goed te scoren dat ze net achter Kim op een 8e plaats eindigde. Myrhte turnde op sprong en brug erg goed. Ook haar balk oefening zag er verzorgd en netjes uit, alleen aan het eind ging ze er even te vroeg af. Vloer liep niet helemaal zo als normaal. Maar al met al wist Myrthe toch op een keurige 15e plaats te eindigen.

De dag was nog niet voorbij, want om half 7 begon de vierde wedstrijd. Een echt latertje dus voor Mirthe Diender (jeugd niv. 7) en Jeanine Neleman (senior niv. 4). Voor beide tursters is dit het eerste jaar in hun categorie. Jeanine liet een goede balk oefening zien. Ook sprong zag er netjes uit. Jeanine eindigde als 18e. Ook Mirthe eindigde in haar categorie op een 18e plaats. De balk ging iets minder goed dan normaal, maar op vloer wist ze alweer te schitteren. Haar nieuwe vrije oefening is duidelijk een schot in de roos. Ruim na tien uur konden turnsters en trainers na een lange dag naar huis.

De instappers Lotte albers en Tess Edink die op zondag ochtend het spits af mochten bijten op brug hebben hun beste beentje voor gezet. Tess Edink liet haar clubgenootje Lotte Albers achter haar en eindigde op een 9e plek. Lotte albers had haar dag niet helemaal op balk en werd daar zwaar op bestraft. Lotte Albers eindigde op een 20e plek.
In dezelfde wedstrijd maar in de andere baan streden de junioren dames niveau 4 om een plek op het podium. Eline van Putten draaide een mooie wedstrijd en wit het podium te halen. Zij eindigde met een totaalscore van 43,600 op een 3e plek. Tamar Kwakkel en Iris Diender hadden beide een val op brug, maar hebben zich tijdens de wedstrijd toch goed herpakt. Iris eindigde op de 10 plaats. Tamar volgde daarna en eindigde op een 13e plaats.

Wedstrijd 2 waren de senioren niveau 3 aan de beurt. Rachel Saad komt dit jaar voor het eerst in de categorie senioren uit. Ondanks dat rachel op vloer geblesseerd raakte behaalde rachel een 19 plek in een deelnemersveld van 33 turnsters. Kristy van Mierlo was Rachel haar concurrent in deze categorie. Zij draaide een mooie wedstrijd en kristy eindigde met haar goede prestaties op een 13e plek.

In de laatste wedstrijd van dit mooie en vooral leerzame weekend moeste de pupillen 2 van RKDOS starten op brug. Aysa Hartong, Jasmijn vereecken en Denice de vries turnden foutloos op brug en starten daarmee sterk. Op de overige toestellen wisten zij ook stabiele oefeningen te draaien. Aysa eindigde op een verdiende 6e plek. Jasmijn kwam kort achter aysa en eindigde op een 12e plek. Denice de vries heeft door een blessure haar vloeroefening niet af kunnen maken en miste daarom een score voor vloer. Denice turnt dit jaar voor het eerst mee in de 2e divisielijn. Zij heeft laten zien dat ze absoluut thuis hoort in haar categorie.

De turnsters van RKDOS kunnen terugkijken op een geslaagde 2e oefenwedstrijd in Hellendoorn.

Voor alle uitslagen kijk onder het kopje uitslagen