Eerste regiowedstrijd succesvol verlopen met 3 podiumplaatsen

Zaterdag 4 december was het dan zover, de eerste regiowedstrijd voor de dames in de 2e divisie!
Erg spannend natuurlijk weer, de eerste echte wedstrijd van het seizoen die vaak voor sommigen toch nog net iets te vroeg komt.

 

In de eerste wedstrijd waren de jeugd dames niveau 5 aan de beurt, Kim Klappe, Esther Vereecken en Myrthe Oostenbrink moesten aan de bak.Alle drie de dames draaiden een prima wedstrijd, met voor Kim en Myrthe nog wel een grote fout op de balk, maar de andere 3 toestellen zonder grote fouten.Esther daar in tegen draaide een prima wedstrijd zonder fouten en wist daarmee het goud binnen te halen met een puntenaantal van 45.900, meer dan een punt voorsprong op de nummer 2.Myrthe werd uiteindelijk 5e en Kim 12e, een prima prestatie.


Tess Edink en Lotte Albers komen dit jaar uit in de categorie instap niveau 8. De meiden hebben vorige week net allemaal een oefenwedstrijd gehad in Hellendoorn. Lotte wist afgelopen zaterdag op ieder toestel een hogere score te halen en heeft met een mooie sprong waar zij een 12,150 op haalde, een 20e plaats behaald. Tess draaide een geweldige brugoefening waarbij zij de 2e score op dat toestel kreeg een 13,600 maar liefst. Tess haalde uiteindelijk de 13e plek.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Iris Diender, Tamar Kwakkel en Eline van Putten, junior niveau 4. De dames moesten op balk starten, en voor Eline was dit een super start met de salto v.o. alweer tot stand, en voor de rest een stabiele oefening. Iris deed ook weer haar losse radslag in de oefening, maar viel hier helaas mee, voor de rest ook een goede oefening. De andere toestellen draaiden de meiden ook prima zonder grote fouten, maar helaas ging het voor Tamar mis op vloer waar ze door haar enkel ging, dit betekende dus einde wedstrijd. Uiteindelijk wist Eline weer het podium te bereiken en dit keer met een 2e plek met een puntenaantal van 46.950! Iris werd uiteindelijk 8e van de 32 turnsters.

In de laatste wedstrijd van de dag moesten de senioren niveau 3 aan de bak, namelijk Kristy van Mierlo en Rachel Saad. Rachel begon met een goede vloeroefening, maar helaas moest Kristy zich een val veroorloven. Op sprong pakte Kristy zich terug met een goede tsukahara gehoekt. Op brug had Rachel helaas pech omdat 2 elementen in haar oefening niet telden betekende dat dus 4 punten aftrek, en daarmee daalde ze natuurlijk flink in het klassement. Ook op balk had Rachel helaas een val, dikke pech natuurlijk. Rachel werd uiteindelijk 36e en Kristy 18e.

De pupillen 2 dames van RKDOS hebben zich ook opnieuw weer bewezen. Ondanks een aantal vervelende blessures wisten de pupillen 2 dames toch een mooie wedstrijd te turnen. Aysa Hartong behaalde zelfs een podiumplek. Zij werd 3e met een puntentotaal van 51,600. Een knappe prestatie, want deze jonge dame heeft net als haar clubgenootjes foutjes gemaakt op balk. Denice de Vries heeft nog steeds last van een knie blessure, maar heeft een mooie prestatie neergezet. Denice haalde een punten totaal van 48,500. Ook Jasmijn Vereecken, Denice Albers en Anna ten Napel zaten in dezelfde categorie. Jasmijn eindigde met een puntentotaal van 46,875. Denice Albers die eveneens met een blessure zat haalde een puntentotaal van 45,300 en Anna ten Napel kwam daar net boven met een punten totaal van 45,325. Deze dames haalden helaas geen podiumplek, maar kunnen wel terug kijken op een mooie wedstrijd.

Al met al zijn de trainsters zeker tevreden over de eerste regiowedstrijd en weten ze waar weer hard aan gewerkt moet worden!
Aankomende zaterdag 11 december moeten de 3e divisie turnsters hun beste beentje voorzetten.
9 januari is voor de 2e divisie turnster de volgende kans voor plaatsing.