3e divisie turnsters zetten beste beentje voor op de eerste regiowedstrijd

Afgelopen weekend waren de 1e plaatsingswedstrijden voor de 3e divisie meiden van RKDOS. Maaike van de Velde en Steffanie Diender behaalden daar beide een 11e plek, uitkomende in 2 verschillende leeftijdscategorieën. Maaike (instap niveau 9) behaalde op brug de 2e score met een 13,200. Ze eindigde met een totaal score van 44,900. Steffanie  (pupil 1 niveau 8) wist ook een 2e score te behalen maar zij haalde de 2e score op de balk. Ze scoorde een 12,900 en kreeg daarmee zelfs een duim van de juryleden. Steffanie eindigde met een totaalscore van 50,050.


Maaike Menken en Chantal Saad (beide junior niveau 5) begonnen in wedstrijd 2.
Het vervelende was dat beide meiden wat ziek waren, niet echt een goede voorbereiding voor de wedstrijd, maar ze gingen hun best ervoor doen.
Op balk moesten ze starten, helaas eindigde dit voor Chantal met 2 vallen, Maaike wist zich wel staande te houden met zelfs de 5e score van alle deelnemers.
Ook de andere toestellen draaiden de meiden prima, en konden ze zich er nog aardig doorheen trekken ondanks het gehoest en gesnotter.
Chantal moest helaas nog wel 1 keer de brug voortijdig verlaten, maar draaide voor de rest een prima oefening.
Uiteindelijk wist Chantal nog 20e te worden, en Maaike wist zelfs als 8e te eindigen met een puntentotaal van 44.050 in een deelnemersveld van 33 turnsters.

Lisa Grubben (senior niveau 4) moest nog even knallen in wedstrijd 3.
Jeanine Neleman moest zich helaas ziek melden voor deze wedstrijd, flink balen dus.
Ook Lisa was niet helemaal fit en heeft de laatste tijd daardoor weinig kunnen trainen.
Lisa begon desondanks prima op de balk en zette de 5e score neer.
Ook op vloer draaide ze een prima oefening en wist hier zelfs de 2e score neer te zetten met een score van 11.400.
Sprong en brug gingen ook naar behoren en uiteindelijk wist Lisa zelfs de 6e plaats te behalen met een score van 43.100.

Ondanks dat bijna alle meiden niet helemaal fit waren hebben ze toch nog prima weten te presteren met hier en daar natuurlijk nog wel de nodige verbeterpunten.
8 januari zullen deze meiden de 2e regiowedstrijd moeten draaien om zo door te kunnen stromen naar de landelijke wedstrijden.