2e regiowedstrijd 3e e 2e divisie goed verlopen

Maaike van de Velde en Demi van Moerkerk turnden dit weekend de 2e plaatsingswedstrijd in Doetinchem. Maaike turnde net als haar eerste plaatsingswedstrijd stabiel. Helaas heeft de jury op balk een element gemist en werd Maaike daar zwaar voor gestraft. Maaike zou een welverdiende 10e plek krijgen met haar prestaties. Demi draaide eveneens stabiel. Voor demi was dit haar 1e plaatsingswedstrijd omdat ze de 1e niet heeft mee geturnd. Demi behaalde een 15e plek.


Steffanie Diender draaide mee in de categorie pupil 1 in wedstrijd 2. Steffanie heeft al haar cijfers ten opzichte van vorige wedstrijd verbeterd. Steffanie stond na 3 toestellen zelfs op de 3e plek. Helaas viel Steffanie van de balk met een sprong en koste haar dat veel punten. Steffanie wist ondanks haar val van balk op een mooie 10e plek te eindigen.

In de tweede wedstrijd waren de junior turnsters Chantal Saad en Maaike Menken (beiden niv. 5) aan de beurt. Ze starten beiden goed op vloer met een mooie oefening. Ook sprong verliep zoals het moest. Op brug turnde Chantal voor 't eerst een kip halve draai en dit pakte goed uit. Ze wist met een ruime oefening een 11.150 te scoren. Ook Maaike liet een nette oefening zien. Als laatste het lastigste toestel, de balk. Helaas voelde Chantal migraine opzetten, waardoor dit toestel niet zo lekker ging. Maaike lukte het wel om erop te blijven en ze zette met 11.100 punten zelfs de 2e score neer op dit toestel. Uiteindelijk werd Chantal met 40,650 26e en Maaike wist met een puntentotaal van 43,900 zelfs een prachtige 6e plek te halen.

In de laatste wedstrijd op zaterdag turnden Lisa Grubben en Jeanine Neleman. Zij turnen in de senior categorie niveau 4. Ook deze dames mochten op vloer starten. Lisa begon hier gelijk goed door een 11.800 te scoren, de hoogste score op dit toestel. Jeanine liet een nette oefening zien. Ook sprong verliep goed. Bij brug begonnen de meiden aardig te zweten. In niveau 4 is het behoorlijk pittig om voldoende elementen te turnen. Maar het lukte beide meiden gelukkig prima. Als laatst nog balk. Ook hier zag het er goed uit. Jeanine had wel één val, maar wist toch nog de 9e score op dit toestel neer te zetten. Lisa bleef wel staan en haalde de 2e score. Jammer genoeg was het net niet genoeg voor het podium. Lisa werd op 0,2 punt 4e, wat natuurlijk een super prestatie is. Jeanine haalde de 15e plaats.

Zondag waren de 2e divisie meisjes aan de beurt. Lotte Albers en Tess Edink bijten het spits af op sprong. Tess wist zelfs de 3e score te behalen op sprong, ze scoorde een 13,65. Tess eindigde uiteindelijk op een 16e plek. Lotte eindigde op een 20e plek.
Aysa Hartong, Jasmijn Vereecken, Denice de Vries en Denice Albers kwamen uit in de categorie pupil 2 niveau 6 en zij zaten in de 3e wedstrijd. Aysa draaide een mooie stabiele wedstrijd. Ondanks een pijnscheut in haar bovenbeen heeft Aysa haar toch goed herpakt en eindigde zij op een 11e plek. Jasmijn heeft een goede wedstrijd gedraaid. Toch heeft jasmijn een paar kleine foutjes gemaakt, en eindigde daarmee onder Aysa op een 20e plek. Denice Albers eindigde deze wedstrijd op een 24e plek. Denice de Vries had haar dag niet. Ze heeft nog steeds erg veel last van haar blessure en daardoor een onzekere wedstrijd gedraaid. Denice gaat volgende wedstrijd haar beste beentje voor zetten! Ze eindigde op de 29e plek.

Esther Vereecken, Kim Klappe en Myrthe Oostenbrink turnden in wedstrijd 1 in de jeugd niveau 5. Op sprong begonnen ze allen goed en zetten dan ook nette scores neer. Ook op brug draaien ze prima oefeningen met voor Kim zelfs de 3e score met een 11.250. Op de balk wist Myrthe behoorlijk boven zichzelf uit te stijgen en draaide een super stabiele oefening met een score van 11.300 en voor het eerst de flikflak erin. Kim moest helaas de balk 3x voortijdig verlaten en ook Esther 1x. Op vloer draaiden de dames weer prima oefeningen met een aantal nieuwe elementen erin. Myrthe wist uiteindelijk net 4e te worden, een prima prestatie in een veld van 24 turnsters. Esther eindigde als 11e en Kim als 16e.

In wedstrijd 2 moesten Eline van Putten, Iris Diender en Tamar Kwakkel hun beste beentje voor zetten bij de junioren niveau 4. Iris deed dit dan ook zeker op de vloer door een prachtige oefening te laten zien die werd gewaardeerd met een score van 11.850. Tamar draaide ook een stabiele oefening, maar Eline ging helaas op haar kont met de laatste serie. Op sprong ging het voor Eline ook niet echt lekker aangezien ze zich 2x een val moest veroorloven en daar dan ook erg last van haar enkel had. Op brug liet Tamar een goede stabiele oefening zien en scoorde dan ook een 10.500. Iris draaide ook een prima oefening maar kwam helaas met haar voeten tegen de mat aan tijden de afsprong en kon toen nog net een salto maken. Op balk bleef Eline weer met haar salto v.o. als een huis staan, maar liet helaas een steekje vallen door eraf te gaan met haar pirouette maar wist nog een 10.850 te scoren. Iris moest helaas 2x de balk verlaten en Tamar ook 1x. Uiteindelijk wist Tamar de 14e plek te behalen, iris werd 20e en Eline 22e.

Rachel Saad en Kristy van Mierlo moesten de wedstrijddag afsluiten bij de senioren niveau 3. Rachel liet een mooie sprong zien en ook Kristy draaide ook prima. Op brug wist Rachel een hele stabiele oefening te draaien en scoorde daarmee erg hoor, namelijk een 11.100. Ook Kristy draaide een prima oefening, en kreeg hiervoor een 9.550. Op balk liet Kristy een redelijk stabiele oefening zien, maar miste nog wat in de uitgangswaarde, score een 10.900. Rachel wist er ook op te blijven staan met alles, ondanks een aantal wiebels kreeg ze een mooie 11.350. Kristy wist ook op vloer stabiel te draaien, maar ook miste ze hier wat in de uitgangswaarde waardoor de score heel snel daalt, ze hield een 10.440. Rachel liet ook een goede oefening zien en kreeg daarvoor als beloning een 11.100. Rachel wist uiteindelijk met 4x een score in de 11 9e te worden in een deelnemersveld van 25 turnsters, Kristy eindigde als 17e.