Meiden RKDOS plaatsen zich voor kwart finale

LOTTE en JASMIJN toch door !!!! Afgelopen weekend vonden de 3e plaatsingswedstrijden turnen en tevens de finale van Overijssel plaats in de Scheg in Deventer. De meiden moesten zich deze dag nog even van hun beste kant laten zien, want dit was voor iedereen de laatste kans dat ze zich konden plaatsen. Van de drie plaatsingswedstrijden die de meiden hebben geturnd telde de beste.

Een aantal meiden moesten afgelopen weekend er nog hard aan trekken om een plaatsje te veroveren voor de kwart finale omdat deze meiden de twee plaatsingswedstrijden ervoor niet genoeg gepresteerd hadden.

De zaterdagochtend begon met de categorie instap 8. Tess Edink was vandaag alleen omdat haar clubgenootje Lotte Albers thuis ziek op bed lag. Tess heeft haar eerste plaatsingswedstrijd goed geturnd en was al een beetje zeker van een plaatsing, toch probeerde zij deze wedstrijd nog even op haar best te scoren. Tess haalde op sprong een hoge 12,850. Met haar prestaties gezien over drie wedstrijden wist Tess zich te plaatsen voor de kwart finale. Lotte Albers had nog niet zo best geturnd de vorige wedstrijden en heeft zich helaas niet geplaatst.

In de tweede wedstrijd gingen de junioren niveau 4 op sprong goed van start. Allemaal lieten ze zien wat ze konden. Tamar Kwakkel sprong een nette half in-half uit, Iris Diender liet een strakke overslag hele draai zien en Eline van Putten wist haar tsukahara dit keer ook weer tot stand te springen. Helaas moesten de meiden zich ook wat fouten permitteren, soms erg dure fouten, die veel punten kosten. Maar gelukkig wisten alle drie de meiden zich ruim te plaatsen voor de kwart finale.

Van de categorie pupillen 2 niveau 6 gingen er 29 meiden door in die categorie. Anna ten Napel, Jasmijn Vereecken, Denice Albers en Denice de Vries zaten in de laatste wedstrijd. Aysa Hartong die eveneens in hetzelfde niveau uitkwam was ziek en kon deze wedstrijd niet draaien. Gelukkig heeft Aysa eerder al een goede plaatsingswedstrijd geturnd en had zij zich al geplaatst voor de kwart finale.
Anna ten Napel draaide ook een fantastische wedstrijd. Anna heeft genoeg gepresteerd om zich net te plaatsen. Denice de Vries heeft die dag ook een mooie wedstrijd gedraaid alleen was er voor haar helaas geen plekje meer voor de kwartfinales. Eveneens clubgenootjes Denice Albers en Jasmijn Vereecken haalden de plaatsing niet.
Voor de meiden die zich hebben geplaatst kunnen zich dan nu nog even in het zweet gaan werken en de puntjes op de i zetten, voor een nog betere prestatie. En de meisjes van pupillen 2 die zich helaas niet konden plaatsen kunnen zich alvast voorbereiden op hun jeugd jaar. Want dat gaat er weer heel anders uit zien voor deze dames.

Ook de senioren Kristy van Mierlo en Rachel Saad turnden in wedstrijd 3. Zij kwamen uit in niveau 3. Zij startten op brug, een lastig toestel, maar beiden turnden een mooie oefening. Op balk moesten ze beiden wel een val incasseren, maar verder ging het goed. Kristy sprong zelfs voor de eerste keer een flikflak! Op vloer liet Rachel voor het eerst haar nieuwe oefening zien, dat zag er erg goed uit, van verschillende kanten kreeg ze complimenten hiervoor. Ook Kristy zette een goede vloer oefening af. Met sprong eindigden deze turnsters hun wedstrijd. Ook Kristy en Rachel hebben zich weten te plaatsen voor de kwart finale.

Zondag waren de jeugd meiden in de 2e divisie aan de beurt, Myrthe Oostenbrink, Esther Vereecken en Kim Klappe niveau 5.
Alle 3 de meiden begonnen goed op brug en Esther had zelfs de losom in haar oefening toegevoegd. Op balk liet Kim een mooie stabiele oefening zien en bleef ze er dit keer wel op staan en scoorde ook nog eens een 10.800!  Esther liet hier ook een mooie oefening zien en scoorde zelfs een 11.800 waarmee ze de hoogste score haalde! Myrthe moest helaas de balk 2x verlaten.
Op vloer lieten de meiden weer goede oefeningen zien. Esther probeerde voor het eerst overslag streksalto in haar oefening en deze ging dan ook redelijk, maar we hebben nog genoeg tijd om te oefenen. Myrthe wist hier een prachtige strakke oefening te turnen en scoorde zelfs een 12.250, de hoogste score van iedereen en ook als enige in de 12 punten!
Op sprong lieten de meiden nog allemaal een mooie half in half uit zien en eindigden hun wedstrijd met mooie cijfers in de 10.
Het was nog wel even spannend met de prijsuitreiking omdat Kim na 3 toestellen 3e stond, maar uiteindelijk werd ze net 4e, wel een beetje een zure plaats, maar natuurlijk ook een super prestatie!! Esther werd uiteindelijk 9e en Myrthe 11e. Uiteindelijk hebben alle meiden van de bovenbouw zich weten te plaatsen voor de kwart finale die in maart zullen plaatsvinden.


De trainsters zijn super trots op de meiden en gaan nu samen weer hard aan het werk om in maart weer een ronde verder te komen!