Sidijk Gymnastics Tournament een hele ervaring

Een prachtige locatie, een mooie ruime turnhal om in te turnen, en een super grote hal waar de wedstrijd werd gehouden, dit alles is het Sidijk Gymnastics Tournament in Sportstad Heerenveen.
De wedstrijd is zo opgezet dat ze ruim de tijd krijgen om in te turnen in een andere hal dan waar de wedstrijd gehouden word, daarna verhuizen de sporters naar de wedstrijdhal om daar hun wedstrijd te draaien, wat zeer strak verloopt.

In wedstrijd 1 waren Kristy van Mierlo en Rachel Saad (senior 2e divisie) aan de beurt.
De dames begonnen op vloer en helaas moest Kristy zich een val veroorloven in haar laatste serie, Rachel draaide wel een oefening zonder fouten met een mooie score van 11.450.
Sprong verliep bij beide dames goed en scoorden dan ook in de 11 punten.
Ook bleven de dames dit keer aan de brug en maakten geen grote fouten verder wat ook mooie scores opleverde.
De balk was helaas weer een ander verhaal, het blijft toch elke keer weer een risico toestel, waar als je maar iets scheef gaat je het evenwicht verliest en er naast staat.
Dit gebeurde dus ook bij beide dames en dan daal je flink in je score en ook in het klassement.
Uiteindelijk wist rachel de 15e plaats te behalen en Kristy de 20e plaats.

In de 2e wedstrijd moesten Iris Diender, Tamar Kwakkel en Eline van Putten aan de slag.
Op vloer ging Eline helaas in een serie op haar kont wat haar natuurlijk een punt koste.
Tamar en Iris wisten wel een goede oefeningen te draaien en scoorden dan ook beiden in de 12 punten.
Op sprong lieten alle dames een mooie ruime sprong zien en scoorden dan ook prima.
Eline en Tamar wisten een prima brugoefening te draaien, maar helaas was Tamar in haar oefening een element vergeten waardoor ze een element te weinig had wat dus 4 punten aftrek betekend, een domme fout maar wel een leerzame fout voor de volgende keer.
Iris was op brug al helemaal op en kon er helaas nog maar weinig uitkrijgen wat resulteerde in een oefening met veel fouten en dus ook erg veel aftrek.
De dames moesten nog wel even knallen op balk en dit deed Iris dan ook met een prachtige oefening met een score van 10.750.
Eline draaide opzich ook wel een goede oefening, maar helaas viel ze met haar acrobatische combinatie wat dus een half punt aftrek krijgt en werd haar gymnastische combinatie ook nog eens niet geteld, een beetje pech dus vandaag voor haar.
Tamar maakte een vervelende val op balk met haar flikflak, maar klom er met de tranen in haar ogen toch weer op en liet alsnog een prachtige flikflak zien.
Eline wist uiteindelijk de 14e plek te bemachtigen, Tamar de 20e en Iris de 23e.

Myrthe Oostenbrink, Kim Klappe en Esther Vereecken (jeugd 2e divisie) moesten in dezelfde wedstrijd  hun beste beentje voor zetten.
Deze dames hadden een hele goede wedstrijd met eigenlijk bijna geen fouten.
Brug was voor hun het eerste toestel om te starten, dit was dan ook een goede start met scores van 11.550 voor Myrthe, 11.500 voor Kim en een 11.250 voor Esther.
Ook de balk was dit keer geen probleem voor de dames, Myrthe draaide een top oefening met een dikke score van 11.933, ook Kim wist dit keer een super oefening te draaien en kreeg een mooie 11.100, Esther moest helaas één keer de balk verlaten, maar liet voor de rest een mooie oefening zien en scoorde een 10.967.
Vloer verliep ook prima bij de dames en scoorden dan ook hier weer allemaal in de 11.
Om het toernooi nog even goed af te ronden lieten ze alle 3 nog een goede sprong zien en uiteindelijk wist Myrthe een mooie 5e plaats te behalen, werd Kim 10e en Esther 12e.