2 turnsters geplaatst voor de halve finale 3e divisie

 

Afgelopen weekend moesten de meiden van rkdos zich proberen te plaatsen voor de halve finale of districsfinale. De eerste 6 a 7 meisjes plaatsten zich direct voor de halve finale waarna zij nog een kans maken zich te plaatsen voor het nk. De rest van de meiden die zich wisten te plaatsen gingen door naar de districsfinale en voor die meiden stopt het wedstrijdseizoen daarna.

 

 

In wedstrijd 1 zaten de instap meisjes maaike van de Velde en Demi van Moerkerk. De meisjes hebben 3 plaatsingswedstrijden kunnen turnen waarvan de beste 2 tellen. Maaike had eerder dit seizoen al een keer goed gedraait eveneens Demi. Beide dames moesten dus nog een goede wedstrijd draaien. Helaas vielen demi en maaike van de balk en konden zij niet genoeg punten meer halen om zich verder te plaatsen. Maaike en demi zijn nu klaar met hun wedstrijdseizoen en gaan zich voorbereiden op volgend seizoen.

 

Steffanie Diender komt uit in pupillen 1 niveau 9 en zij turnde in wedstrijd 2. Steffanie draaide de hele wedstrijd stabiel. Ze wist zelfs op vloer een mooie 13,150 te scoren! Helaas viel ook steffanie een keer van de balk. Steffanie werd uiteindelijk 9e en dat was genoeg om zich te plaatsen voor de districtsfinale.

 

In wedstrijd 2 moesten Maaike Menken en Chantal Saad (junior 3e divisie) zich laten zien.

De dames begonnen goed op sprong en wisten daarmee netjes in de 11 punten te scoren.

Op brug ging het zelfs zo goed dat Maaike met een 11.050 de 3e score behaalde en Chantal met een 11.100 de 2e score.

De balk verliep helaas wat minder en ze moesten zich allebei een val veroorloven, maar gelukkig was de schade beperkt gebleven en scoorden ze nog netjes in de 10 punten.

Om de wedstrijd mooi af te sluiten lieten ze beiden een mooie vloeroefening zien met veel uitstraling.

Uiteindelijk wist Chantal van de hele wedstrijd als 5e te eindigen, een top prestatie!

Maar helaas had ze de afgelopen 2 wedstrijd niet goed gescoord en telden deze mee voor de plaatsing en wist Chantal zich niet meer te plaatsen.

Maaike had de afgelopen wedstrijden zo goed gedraaid dat ze zich zelfs voor de landelijke halve finale heeft weten te plaatsen, een hele goede prestatie en eentje om super trots op te zijn!

 

Lisa Grubben en Jeanine Neleman (senior 3e divisie) gingen deze dag afronden in de laatste wedstrijd.

Op sprong scoorden ze beiden prima en begonnen bovenaan in het klassement door een mooie score hoog in de 11.

Brug verliep niet helemaal bij beiden zoals het moest, daarom ook een wat lagere score voor beide dames, maar er waren nog 2 toestellen te gaan.

Jeanine liet daarna op balk een redelijke oefening zien, maar een aantal dingen waren helaas niet geteld en daardoor zakte de score ook aardig.

Lisa liet daarin tegen een zeer stabiele oefening zien en scoorde dan ook een mooie 11.100.

Op vloer gaat het de laatste tijd bij Jeanine door angst wat minder goed en helaas mist ze daardoor wat acrobatische elementen en was het daarom ook niet meer mogelijk om zich te plaatsen, dus op naar volgend seizoen!

Lisa liet een prachtige stabiele oefening zien en scoorde met een 12.350 de 2e score en wist dan ook uiteindelijk in het klassement als 5e te eindigen en zelf de landelijke halve finale te halen!