Twee podium plaatsen op kwart finale voor RKDOS

Het was een top weekend voor de meiden van RKDOS. Dit keer streden de meiden voor een plekje in de halve finale. Ongeveer 16 meiden mochten zich deze dag plaatsen in het Noord-Hollandse Opmeer. Tess Edink en Lotte Albers uitkomende in de categorie instap niveau 8 waren goed op dreef. Tess had op alle vier de toestellen geweldig geturnd. Ze haalde op ieder toestel scores in de 12 en dat is hoog. Tess eindigde op een 9e plek. Lotte draaide tot toestel 3 heel goed. Helaas had ze haar dag niet echt op balk en verloor Lotte daarmee zure punten. Lotte kon de schade niet meer inhalen en heeft zich niet meer kunnen plaatsen.

Aysa Hartong en Jasmijn Vereecken die uitkwamen in de categorie pupillen 2 niveau 6 turnden ook in dezelfde wedstrijd. Beide dames hebben een zeer goede wedstrijd geturnd. Aysa behaalde op balk maar liefst een score van bijna 13 punten wat zeer hoog is voor dit onderdeel. Het kon dan ook bijna niet missen, Aysa behaalde een podium plek en werd 2e! Jasmijn scoorde een bijna gelijke eindscore. Zij werd 11e en heeft zich dus samen met Tess en Aysa geplaatst voor de halve finale.

Eline van Putten, Iris Diender, Tamar Kwakkel (junior 2e divisie), Kristy van Mierlo en Rachel Saad (senior 2e divisie) moesten zich in wedstrijd 2 bewijzen voor een plekje in de halve finale. De dames begonnen op balk en Tamar wist hier een fantastische oefening te draaien en scoorde daarmee een 10.750 wat de eerste score betekende. Eline en Iris moesten zich helaas een val veroorloven, maar scoorden beide nog aardig goed. Ook Kristy wist hier de hoogste score te halen van de senioren met een 11.100. Rachel had helaas een pechdag en ging door haar enkel met de opsprong en moest  de pijn verbijten en haar oefening afmaken wat helaas niet goed ging en haar behoorlijk wat punten kostte. Op vloer wisten de meiden prima oefeningen te laten zien en wisten dan ook allemaal netjes in de 11 te scoren, alleen Kristy haar vloer ging wat minder maar uiteindelijk viel de schade nog mee. Kristy kwam daarna op sprong weer helemaal terug door met haar tsukahara gehoekt een 13.050 te scoren en daarmee weer de 1e score te pakken op dit toestel. Ook Eline liet een ruime tsukahara zien en kreeg een 12.750, goed voor de 3e score. Tamar en Eline scoorden beide een 10.267 op brug wat goed was voor de 3e score. De andere dames wisten ook netjes te draaien op brug en scoorden dan ook prima. Uiteindelijk wist Eline met een mooie 3e plaats het podium te behalen en wist Iris daar net als 4e achter te eindigen, een top prestatie op de kwart finale. Tamar eindigde uiteindelijk als 7e, dus voor de junior meiden een mooie top 10 klassering! Kristy van Mierlo eindigde ook als 4e, helaas dus net geen podiumplaats, maar wel een prima prestatie. Rachel was door haar balk flink gedaald in het klassement maar wist alsnog door te stromen naar de halve finale.

Op zondag waren de jeugd meiden Myrthe Oostenbrink, Esther Vereecken en Kim Klappe aan de beurt in de 2e divisie. Helaas had Kim deze week een blessure opgelopen en kon deze wedstrijd niet turnen vanwege teveel pijn, hierdoor betekent  het ook einde seizoen voor Kim, wat natuurlijk een flinke domper is voor haar. Myrthe en Esther begonnen op vloer en lieten beide een mooie oefening zien goed voor een score hoog in de 11 punten, de toon was gezet. Ook sprongen ze beiden een mooie half in half uit op sprong en scoorden hiermee ook weer netjes in de 11. Op brug wist Esther een mooie oefening te turnen en kreeg hiervoor zelfs een 11.250, Myrthe scoorde hier een 10.550. Om de wedstrijd te eindigen moesten de meiden nog het zenuwentoestel op, de balk. Ze wisten zich beiden rustig te houden en op de balk te blijven staan, Esther nog wel wat voorzichtig wat een score van 10.150 opleverde. Myrthe daar en tegen liet als allerlaatste turnsters een sublieme oefening zien en scoorde een dikke 11.750 en daarmee ook de 1e score van het deelnemersveld. Met de prijsuitreiking was het nog wel even spannend, uiteindelijk wist Myrthe net geen podiumplaats te behalen met de 4e plaats, maar alsnog een super prestatie natuurlijk. Ook Esther had het met een 8e plaats hartstikke goed gedaan en beide meiden zijn dan ook door naar de halve finale!!

Al met al was het een top weekend voor RKDOS met 2 podium plaatsen en 3x een 4e plek en natuurlijk een aantal top 10 klasseringen, op naar de halve finale!!