Goede wedstrijd voor Jaimy

Afgelopen zaterdag mocht ook Jaimy een wedstrijd turnen. Voor haar was het de regio finale. Ze komt uit in de categorie instap niveau 10 (4e divisie). Samen met 40 andere turnsters streed ze voor één van de 14 tickets naar de districtsfinale. Een erg zware opgave gezien de concurrentie.

 

Jaimy was dan ook behoorlijk zenuwachtig. Op vloer ging ze heel netjes van start en voerde haar elementen keurig uit. Alleen vergat ze door de spanning een paar elementen. Toch niet helemaal de start die ze had gehoopt. Maar ondanks dat toch nog een score in de 12.

Snel op naar sprong. Dat ging gelukkig prima en weer wist ze een score in de 12 neer te zetten (12.750). Ook op brug kwam ze haar oefening goed door. Kort voor de wedstrijd was gekozen voor een andere afsprong en ook dit ging goed, ze haalde een 12.800.

Als laatste het toestel wat de meeste zenuwen oplevert, de balk. Ook hier waren de zenuwen wat zichtbaar door een wat voorzichtige oefening. Maar het was wel heel netjes. Helaas moest ze één keer voortijdig de balk verlaten. Maar ze scoorde toch nog ruim in de 10 punten.

Al met al haalde Jaimy een keurige 29e plaats in dit sterke deelnemersveld. Een prachtige prestatie, maar helaas niet genoeg voor de volgende ronde. Dat betekend dat het wedstrijdseizoen voor Jaimy nu afgelopen is. Ze kan nu hard aan ’t werk voor volgend seizoen.