Halve finale derde divisie

Pas om kwart voor vijf was de start van de wedstrijd voor Maaike Menken (junior – niveau 5) en Lisa Grubben (senior – niveau 4). De twee turnsters van RKDOS die in de halve finale mee mochten strijden om een felbegeerd ticket naar het NK.

Voor Maaike was het haar allereerste landelijke wedstrijd. Ze moest beginnen op de zenuwslopende balk. Gelukkig wist ze erop te blijven, een lekker begin dus. Daarna haar vloeroefening, ook dit ging goed. Ondanks de knieblessure, waardoor ze dit toestel weinig getraind had, zag het er keurig uit. Op vloer en brug, de laatste twee onderdelen, wist ze zelfs scores van 11.000 en 11.100 neer te zetten. Hiermee kwam ze héél dichtbij een NK ticket. Helaas kwam ze net een half puntje tekort. Waar 18 turnsters doorstroomden, werd Maaike 21e. Een prestatie om trots op te zijn!

Lisa die in de andere baan turnden mocht starten op vloer. Ze opende met een goede hele schroef voorover. Samen met de rest van de oefening leverde dit haar een 11.267 op. Ook hier een goede start. De sprong verliep prima, weer een score in de 11, nu een 11.150. Na twee rondes lag Lisa prima in de race voor een NK plek, ze stond toen 9e. Helaas zat het op het derde en vierde toestel niet helemaal mee. Op brug werden kleine foutjes door de jury wel erg streng bestraft, (ja...'t blijft een jury sport) en op balk kon Lisa niet helemaal laten zien wat ze normaal kan. Alles bij elkaar koste dit veel punten waardoor Lisa helaas ook net 'buiten de boot valt' wat het NK betreft.

Beide meiden kunnen terugkijken op een prima prestatie voor dit seizoen. Want de halve finale halen is al een prestatie op zich.

Op 23 april mogen ze nog turnen in de districtsfinale en in het eerste weekend van juni staan de toestelfinales nog op het programma. Nog genoeg om hard voor te gaan trainen dus!