Iris Diender naar NK!

“Oh man ik ben echt super blij!!” zegt Iris Diender nadat bekend is gemaakt dat ze het NK heeft behaald. Haar dag kan niet meer stuk. Haar wedstrijd begon op vloer waar ze voor het eerst haar nieuwe oefening zou uitvoeren, best wel spannend dus.

Uiteindelijk liet ze een top oefening zien en scoorde een mooie 11.350 goed voor de 7e score.

 

Op sprong overtrof ze zichzelf door een dikke 12.100 te scoren, daar wist ze zelfs nog hoger te scoren dan menig meiden die een tsukahara sprongen.

 

Iris is op brug geen ster en moet het daar dus vooral ven netheid hebben en gewoon zonder fouten turnen, de netheid lukte haar prima, maar helaas maakte ze een grote fout door met haar afsprong op de billen te eindigen, toch scoorde ze nog een 9.150 wat voor haar doen best netjes is.

Als laatste toestel was de balk nog aan de beurt, daar is het echt erop of eronder, want een val betekent natuurlijk een punt aftrek. Maar Iris wist ook hier weer boven zichzelf uit te stijgen en een grandioze oefening te draaien met een dikke score van 11.900 en daarmee zelfs als 4e te eindigen. Net geen toestelfinale dus op balk, maar wel een monsterscore!

Het was toch nog wel even spannend bij de prijsuitreiking, maar uiteindelijk wist Iris zich als 9e te plaatsen voor het NK te Waalwijk die 14 mei plaats vindt, keihard trainen dus nog even tot die tijd!