Weer 2 meiden op het NK 2e divisie

Afgelopen zondag was de halve finale voor de 2e divisie meiden van RKDOS. De meesten daarvan dan, want Iris Diender wist zich vorige week al te plaatsen voor het NK dat in Waalwijk gehouden zal worden.

Tess Edink kwam als eerste in actie in wedstrijd 1. Zij wist op vloer een mooie 12.300 te scoren. Helaas is Tess 2 keer van balk gevallen en kon zij de schade niet meer herstellen. Tess kon zich niet meer plaatsen voor het NK. Ze mag wel trots zijn dat ze zover is gekomen.

In wedstrijd 2 turnden de pupillen 2 meiden Aysa Hartong en Jasmijn Vereecken in baan 1. Voor Aysa en Jasmijn leek de dag niet stuk te kunnen gaan. De ene na de andere hoge score haalden de meiden binnen. Beide meiden stonden zeer stabiel op de balk. Aysa wist zelfs een perfecte 13.750 te scoren en behaalde daarmee een 3e individuele score op balk. Jasmijn die deze dag boven haarzelf uit steeg wist ook een hele mooie 12.750 te scoren op dit onderdeel. Waar Jasmijn anders zo'n moeite mee bleek te hebben leek deze dag helemaal verdwenen. Aysa draaide verder een foutloze wedstrijd en eindigde uiteindelijk op een welverdiende 10e plaats waar zij hard voor heeft gewerkt. En daarmee heeft Aysa zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Omdat zij op balk een 3e score wist te halen heeft Aysa ook voor balk een toestelfinale op het Nederlands Kampioenschap. Jasmijn draaide haar laatste toestel brug niet helemaal vlekkeloos en kon uiteindelijk niet meer mee komen in het hele sterke deelnemersveld van 36 turnsters. Jasmijn heeft zich niet weten te plaatsen tussen de 12 turnsters die doorgingen.

Myrthe Oostenbrink en Esther Vereecken (jeugd 2e divisie) moesten in ronde 2 aan de bak. De meiden begonnen op brug en deden dit ook beiden met een prima oefening zonder grote fouten, een goed begin dus. Op balk viel Myrthe met het inturnen behoorlijk hard op de balk en was dus ook behoorlijk geschrokken, gelukkig wist ze zich weer te herpakken en een mooie score van 11.200 neer te zetten. Ook op vloer scoorde Myrthe met haar 11.800 en een 6e score dus een reserve plek op dit toestel. Ook Esther draaide een prima oefening, maar overstrekte haar knieën met de laatste serie, maar wist toch nog de wedstrijd af te kunnen sluiten. Uiteindelijk wist Myrthe Oostenbrink zich als 8e te plaatsen voor het NK, een top prestatie dus!! Esther kwam helaas teveel te kort en wist zich niet te plaatsen.

In de laatste ronde moesten Eline van Putten, Tamar kwakkel (junior 2e divisie) Rachel Saad en Kristy van Mierlo (senior 2e divisie) hun beste beentje voor zetten. Tamar zou vanwege een blessure maar 2 toestellen doen, dus kans voor een NK plaatsing was er al niet meer (alleen balk en brug die ze wel ging doen). Eline begon goed op vloer met 12 punten en wist daarna op sprong ook 12 punten te scoren en stond dan ook na 2 toestellen 4e.

Kristy en Rachel lieten beiden een mooie tsukahara gehurkt en gehoekt zien en scoorden respectievelijk een 12.600 en 12.700. Ook brug wisten beide dames goed door te komen, maar was helaas de jury erg streng dit keer, gelukkig gelde dit niet alleen voor hun, maar wis dit over het algemeen zo. Eline ging helaas wel op brug in de fout en denderde helaas daardoor in het klassement naar een 16e plaats. Tamar wist hier een goede oefening neer te zetten, maar helaas was het net niet genoeg voor een toestelfinale. Kristy liet op balk een goede oefening zien, maar had helaas wel een val wat natuurlijk teveel punten koste. Op vloer wist ze zich te herpakken en een mooie 11.850 te scoren. Maar dit was helaas niet genoeg voor een plaatsje op het NK. Ook Rachel ging in de fout op de balk, tot 2x toe moest ze de balk voortijdig verlaten en ook zei denderde naar beneden in het klassement. Op vloer ging het tijdens het inturnen ook mis en blesseerde ze zichzelf en kon daardoor ook helaas geen vloer meer doen, dus was het ook einde verhaal voor Rachel. Eline zou het nog kunnen redden, maar moest dan wel een ontzettende goede balkoefening draaien wat Eline zeker wel kan. Maar helaas had ook Eline vandaag niet haar dag op balk en moest ook 1x voortijdig de balk verlaten, dit was helaas 1x teveel en betekende ook voor Eline einde verhaal en geen NK voor haar.

Al met al 2 meiden die vandaag zich met een goede wedstrijd wisten te plaatsen voor het NK! De andere meiden kunnen weer hard gaan trainen voor de toestelkampioenschappen en clubkampioenschappen die er nog aan zitten te komen