Druk turnweekend Turnen Dames

De zaterdag voor pasen waren er meerdere turnwedstrijden voor de turnsters van RKDOS; de pré instap wedstrijd voor de allerjongsten en de districtsfinale voor de 3e divisie turnsters. 

Mette Kale draaide haar allereerste turnwedstrijd in Nieuwleusden. Mette komt uit in de leeftijdscategorie pré pré instap. De wedstrijd word eens in het jaar georganiseerd door de vereningen in Nieuwleusden. Mette heeft haar uiterste best gedaan om een mooie wedstrijd te turnen. Maar ook de concurentie deed dit natuurlijk, Mette eindigde op een 5e plek.

's Middags werd er door RKDOS geturnd in Doetinchem. Steffanie Diender en Maaike Menken mochten bijden om kwart over twaalf van start. Vanuit deze wedstrijd konden ze niet meer doorstromen, het is voor de meiden de laatste meerkamp wedstrijd van dit seizoen.

Steffanie begon heel sterk op sprong en brug met een 13.100. Ze stond op een mooie 13e plek na twee toestellen. Helaas door een val van balk is zijn een stuk gedaald in de lijst. Ondanks dat Steffanie nog een hele strakken vloeroefening kon laten zien, heeft zij het podium niet weten te halen.

Maaike ging deze wedstrijd vooral gebruiken om een aantal nieuwe elementen uit te proberen. Hiermee verhoogd zij haar D-score (de moeilijkheid van de oefening), maar neemt ze wel risico om wat punten te verliezen op de uitvoering.

Op brug en balk ging ze super van start. Op balk liet ze voor het eerst de wisselspagaatsprong zien en goed ook. De oefening werd beloond met een 11.150, goed voor de 9e score. Op vloer pakte de nieuwe elementen nog iets minder goed uit. Wel liet Maaike voor het eerst een halve schroef zien, maar daarna was ze de weg een beetje kwijt en helaas lukte de streksalto niet helemaal. Op sprong sloot ze haar wedstrijd wel prima af en ze wist nog keurig 18e te worden.

In de laatste wedstrijd van de dag was Lisa Grubben aan de beurt. Ze draaide een versnelde wedstrijd omdat ze pas iets later in Doetinchem kon zijn. Bij binnekomst kon ze gelijkt sprong doen, dat zag er netjes uit. Daarna was brug aan de beurt, dat ging niet helemaal goed, ze kon haar oefening wel uit turnen, maar het verdiende niet echt een schoonheidsprijs. In de laatste ronde moest Lisa nog twee toestellen  doen, eerst vloer. Dit zag er netjes uit en leverde haar een 11.500 op. Als laatste mocht ze nog de balk op. Hier wist ze zich goed staande te houden en liet een goede oefening zien. Lisa werd uiteindelijk 22e.

Voor Maaike en Lisa zijn er volgende maand de toestelfinales waar ze nu hard voor gaan trainen. De anderen kunnen zich richten op volgend seizoen en natuurlijk moeten ze ook nog hard trainen voor de clubkampioenschappen.