IJGV oppermachtig, RKDOS goede tweede

ImageIJGV heeft zaterdag 24 medailles behaald tijdens de Kamper springwedstrijden in sporthal De Reeve. Bij de meisjes greep de IJsselmuider Gymnastiek Vereniging zestien prijzen, bij de jongens acht. RKDOS was met vijftien medailles een goede tweede.

 

Ruim 300 kinderen deden mee aan de jaarlijkse springwedstrijden voor jonge gymnasten die hooguit een uur per week trainen. De deelnemers kwamen uit op diverse onderdelen, zoals plank en trampoline in combinatie met kast, mini-trampoline en lange mat. Een volle tribune zag hoe IJGV met de meeste prijzen aan de haal ging. Deze club pakte bij de meisjes, vijf gouden, zes zilveren en vijf bronzen medailles. Bij de jongens was de vereniging goed voor vier gouden, twee zilveren en twee bronzen plakken. IJGV kreeg ook nog eens de Uitstralingsprijs voor de vereniging die zich als groep het beste prestenteerde.


Met vijftien prijzen was RKDOS een goede tweede. De jongens hadden met vijf gouden, drie bronzen en vier zilveren medailles het grootste aandeel in de prijzenregen. De meisjes veroverden een gouden en twee bronzen plakken. RKDOS deed met tientallen kinderen mee, verdeeld over zes meisjes- en vijf jongensteams.

 

Mede-organisator gv ’s-Heerenbroek ging met een zilveren en bronzen medaille bij de meisjes naar huis. Kampereiland tekende voor een gouden (meisjes), drie zilveren en vijf bronzen plakken (jongens). Gv Dos was goed voor twee keer goud bij de meisjes, Wilhelmina pakte alleen een derde prijs.

 

Uitslagen