Volleybal bij RKDOS

Volleybal bij RKDOS heeft zo zijn eigen regels. Na drie keer opslaan wisselen, ‘plakken’ mag en er is pas sprake van een netfout als een ander daar last van heeft. Dit typeert volleybal bij RKDOS. De afdeling doet niet mee aan reguliere volleybalcompetities, het gaat vooral om recreatief volleybal. Anderhalf uur per week volleyballen, voor de conditie en plezier van het spel.

RKDOS heeft een aparte volleybalgroep voor vrouwen en mannen. Op de dinsdagavond spelen eerst de vrouwen, daarna zijn de mannen aan de beurt. Beide groepen doen eerst aan conditietraining voordat ze aan volleybal beginnen. Dat doen ze in het Turncentrum Kampen waar speciaal voor de afdeling volleybal met lijnen een volleybalveld is uitgezet.

Volleybal lijkt een vreemde eend in de bijt van RKDOS, maar is dat eigenlijk niet. De afdeling telt nogal wat leden met een verleden bij de turn- en springafdelingen van de vereniging. Een voorwaarde om te volleyballen bij RKDOS is dat verleden niet. Nieuwelingen zijn van harte welkom, als ze de basisvaardigheden van volleybal maar een beetje onder de knie hebben. De leeftijd is niet  belangrijk, het jongste lid is 36 en scheelt tientallen jaren met de oudste. Fanatiek, maar eerlijk, in een prettige sfeer, daar wil de afdeling volleybal van RKDOS voor staan.

Wie meer wil weten over volleybal bij RKDOS, kan contact opnemen met Sandra Klappe, 038-3312053.