RKDOS springt met basisonderwijs

ImageScholieren in het Kamper basisonderwijs krijgen de komende weken springles van RKDOS. De vereniging wil scholieren graag kennis laten maken met een spectaculaire sport waarbij kinderen gemakkelijk kunnen aanhaken.


Drie trainers van RKDOS geven de lessen waarbij de aandacht vooral uit gaan springen met een mini-trampoline.  Tussen 8 en 23 december bezoeken de trainers 53 klassen van negen basisscholen in Kampen.
De reeks lessen vloeit voort uit contacten van RKDOS met een combinatiefunctionaris van de gemeente Kampen die scholieren graag in aanraking wil laten komen met sporten die minder bekend zijn.  Het zijn een soort gastlessen, tijdens de gymuren van de scholen. Donderdag is de Dirk van Dijkschool als eerste aan de beurt, vrijdag volgt de Morgenster.

RKDOS heeft de lessenreeks Jump4all gedoopt. De club hoopt dat scholieren zo enthousiast zijn over trampolinespringen dat ze na de kerstvakantie nog meer lessen willen volgen. Het is de bedoeling begin volgend jaar met een nieuw springgroep te beginnen voor kinderen in het basisonderwijs.

Scholieren die enthousiast zijn over trampolinespringen en graag willen trainen, kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De lessen zijn voor kinderen in de groepen drie tot en met acht van de basisschool.