Twee keer brons voor springers

ImageSpringers van RKDOS hebben twee bronzen medailles veroverd tijdens de Nederlandse kampioenschappen groepsspringen in Franeker. Zowel de A- als de B-ploeg eindigde zaterdag 9 februari als derde op het onderdeel reutherplank/pegasus.

 

RKDOS sprong in Friesland samen met Turnschool Enter omdat de Kamper club zelf niet genoeg springers heeft om een geheel eigen ploeg op de been te brengen op het niveau van de A-klasse. De A-klasse is het hoogste springniveau in Nederland.

 

Gerjon Westerink, Sander Flik, Marijn van ’t Hul en Michael Hollander deden voor RKDOS mee met de gecombineerde ploeg. Ze maakten op reutherplank/pegasus  verplichte steunsprongen en vrije sprongen met bijvoorbeeld dubbele salto’s en schroeven. Die sprongen leverden een derde plaats op, de winst op dit toestel ging naar O&O Zwijndrecht. RKDOS/Turnschool Enter pakte in de hoogste klasse van het NK ook nog een vierde plaats op minitrampoline/pegasus.

 

Voor RKDOS maakten Robbert Jager, Marco Kooman en Erwin Berendsen de sprongen  die goed waren voor een bronzen medaille in de B-klasse. Ook deze heren vormden één ploeg met Turnschool Enter.

 

Aan de NK groepsspringen in Franeker deden tientallen teams mee. Deze teams hadden zich gekwalificeerd voor een of meer van de vijf toestellen waarop de titelstrijd werd gehouden. Elke springer moet acht sprongen verplicht uitvoeren met zijn team. De laatste sprongen zijn per springer vrij, maar lopen wel op in moeilijkheidsgraad. Zes sprongen zijn verplicht met steun, vier sprongen mogen los over een toestel.

 

Voor uitslagen: klik hier