Leuke springwedstrijden in het verschiet

ImageSpringers van RKDOS hebben nog een paar leuke springwedstrijden in het verschiet. Op 19 en 26 april zijn er individuele, regionale sprinwedstrijden in Dedemsvaart en Almelo, 31 mei volgen de Open Hoekse springkampioenschappen.


De regionale wedstrijd is volgens Rudy de Munnik voor iedereen leuk. “Michael Hollander, turntrainer van de heren, heeft al zijn turners ingeschreven voor Dedemsvaart. Dan kunnen wij als springers niet achterblijven. Het zal een groot feest zijn als we met veel leden op de wedstrijdvloer verschijnen.’’ Hij roept springers op zich zo snel mogelijk in te schrijven voor de regionale wedstrijden. De inschrijving sluit 10 maart. Uiterlijk 3 maart wil De Munnik de inschrijvingen van RKDOS binnen hebben om die tijdig te kunnen verwerken.


Dan zijn er nog de Open Hoekse individuele Springkampioenschappen. Het aardige daarvan is volgens De Munnik dat springers op zeven verschillende onderdelen mee kunnen doen. Per onderdeel, uitgezonderd de tumblingbaan, voeren springers vier sprongen uit, bij de steuntoestellen minimaal twee steunsprongen, bij de airtumbling en verende tumbling moeten drie series gesprongen worden. “Het is een soort Nederlands kampioenschapp’’, zegt De Munnik. “Wedstrijdspringers, kijk goed in je agenda. Springers met weinig of geen wedstrijdervaring zou ik willen aanraden met je trainer te overleggen of je mee kunt doen.’’


Voor inschrijving en meer informatie over de individuele, regionale springwedstrijden en de Open Hoekse Springkampioenschappen: klik hier.