Ruim dertig medailles bij springwedstrijden

ImageElf gouden, dertien zilveren en elf bronzen medailles. Dat was de oogst van RKDOS zaterdag tijdens individuele springwedstrijden van Overijssel in Dedemsvaart. Vier springers sleepten drie medailles in de wacht voor de Kamper vereniging.

Voor RKDOS kwamen 46 turners en springers in actie voor sprongen in A- of B-lijn, verdeeld over diverse leeftijdscategorieën.   De vereniging was het meest succesvol op de minitrampoline en de dubbele minitramp die beide goed waren voor dertien medailles. Ook bij kast/pegasus (zeven) en tumblingbaan (twee) haalde de club prijzen op.  Marijn van ’t Hul, Maurice Brink, Arnoud Brink en Erik Kamerman waren topscorer met elk drie medailles.


Een sprong van de minitramp leverde goud op voor Livai Vos, Maurice Brink, Jordy Ohms en Marijn van ’t Hul. Zilver op dit toestel ging naar Rik Plantenga, Lars Vos, Thijs Kamerman, Erik Kamerman en Ivo Koopman. Jan Dirk Spijker, Jordi Spaan, Janick de Groot en Arnoud Brink sprongen naar brons.


De winst op de dubbele minitramp was voor Jan Dirk Spijker, Livai Vos, Rommé Seinen, Thijs Kamerman en Arnoud Brink. Een zilveren plak ging naar Lars Vos, Maurice Brink, Jordy Ohms, Erik Kamerman en Gerjon Westerink. Jordi Spaan, Michel Vos en Ivo Koopman mochten een bronzen medaille ophalen bij de dubbele minitramp.


Op de kast behaalde Rommé Seinen als enige een gouden plak. Zilver voor een sprong over de kast of pegasus was er voor Janick de Groot, Arnoud Brink en Marijn van ’t Hul. Het brons op dit toestel ging naar Maurice Brink, Erik Kamerman en Michael Hollander.  Marijn van ’t Hul en Michael Hollander pakten respectievelijk goud en brons op de tumblingbaan.


Nog nooit eerder deed RKDOS met zoveel heren mee aan de provinciale titelstrijd springen als dit jaar. Alle selecties van de vereniging waren vertegenwoordigd, van A-selectie, B-selectie en Turnkids van Turnen Heren tot aan de selectie en recreatiegroep van Springen. De springkampioenschappen in Dedemsvaart omvatten een ochtend- en een middagwedstrijd. Het ochtendprogramma was het strijdtoneel van jonge springers, de oudere jongens waren in de middag aan de beurt.

 

 

Uitslagen

A-lijn, B-lijn, senioren

B-lijn, jeugd

B-lijn, jeugd