Vijf medailles bij Open Hoekse

ImageDe Open Hoekse springkampioenschap hebben RKDOS vijf medailles opgeleverd. Erik Kamerman veroverde drie medailles, Gerjon Westerink sprong naar twee plakken. De springers kwamen uit op diverse onderdelen.


Vier springers maakten zaterdag hun debuut tijdens de wedstrijden in Hoek van Holland die vergelijkbaar zijn met een Nederlands kampioenschap. Voor Jan Dirk Spijker was het zelfs zijn eerste wedstrijd op landelijk niveau. Jan Dirk zit pas twee maanden bij de springploeg van RKDOS. “Hij keek zijn ogen uit en deed genoeg inspiratie op om verder te gaan”, zegt trainer Rudy de Munnik. Door een lichte knieblessure moest hij de wedstrijd wel vroegtijdig staken.


De springers kwamen op diverse onderdelen. In een zwaar deelnemersveld sprong Gerjon naar twee medailles. Hij pakte goud op de dubbele minitrampoline en zilver op de minitrampoline/tafel. Vooral op de dubbele minitrampoline was hij heer en meester met zijn sprongseries vol dubbele salto’s en schroeven.


Erik ging naar huis met een gouden plan op de dubbele minitrampoline en de plank/pegasus en sprong ook nog eens naar brons op de minitramp/tafel. Ondanks een hakblessure maakte Arnoud Brink ook een reeks goede sprongen. Hij greep drie tweede plaatsen op dubbele minitrampoline, pegasus/plank en minitramp/tafel.