Buurtsportwerk leeft zich uit in turnhal

ImageSalto’s, streksprongen, hurksprongen. Gesneden koek voor de springers van RKDOS, maar voor de ongeoefende kinderen van de stichting Jongerenwerk Kampen nog best een lastige klus, zo bleek zaterdag.

 

De kinderen mochten zich twee uur uitleven in de turnhal tijdens de afsluitende sessie van een reeks bewegingslessen van Buurtsportwerk, onderdeel van Jongerenwerk Kampen. De lessen waren bedoeld voor kinderen van groep 8 van de basisschool. Zo’n twaalf kinderen sprongen de afsluitende springsessie mee, met in hun kielzog tientallen familieleden zoals ouders, broertjes en zusjes.

 

Vier keer hadden de kinderen geoefend in gewone gymzalen voordat ze aan de slag mochten in het Turn Centrum Kampen. Ze hebben genoten, zegt Robbert Jager, turntrainer bij RKDOS, die het project had opgepakt voor zijn opleiding Sport en Beweging. “Vooral de valkuil vonden ze geweldig. Het was erg geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.”


Robbert had er met Jongerenwerk een echt springfeestje van gemaakt, met een wedstrijd, een heuse jury en opzwepende muziek. Na afloop kregen alle deelnemers een diploma. RKDOS nodigde de kinderen ook uit voor proeflessen springen op de vrijdagavond. Zeker een kwart van de deelnemers gaf aan daarvan gebruik te willen maken. “Vier van de twaalf, dat is best veel”, stelt Robbert. “Het was dus een mooi stukje springpromotie.”