Stormloop op clinic

 

RKDOS doet dit jaar met dertien turners mee aan landelijke wedstrijden, maar andere clubs in de regio durven of kunnen  vaak niet eens één turner inschrijven voor dit niveau. Om aarzelende gymnastiekverenigingen te stimuleren hun turners toch aan te melden,  houdt de Kamper club clinics voor jongens. De eerstvolgende is op vrijdag 28 december.

 

Verdeeld over twee groepen doen maar liefst 55 turners van andere verenigingen mee aan de clinic. Onder leiding van professionele trainers van RKDOS krijgen deze jongens twee uur turnles en leren zo meer over hun mogelijkheden. Ze turnen bovendien in het Turncentrum Kampen, een sporthal puur  gericht op turnen.  De jongens komen van clubs uit Zwolle, Hattem, Emmeloord, Oldebroek, Oldemarkt, ’s-Heerenbroek en Zalk. Hun trainers wisselen ervaring uit met RKDOS-collega’s en krijgen advies over verbetering van het niveau bij hun vereniging. Over lichaamshouding bijvoorbeeld, maar ook over oefenstof en techniek.

 

Het turnen voor heren in de regio kan wel een steun in de rug gebruiken, zegt hoofdtrainer Michael Hollander van RKDOS.  “In de omgeving van Kampen wordt turnen voor jongens nauwelijks gestimuleerd. Maar weinig verenigingen durven jongens in te schrijven voor landelijke wedstrijden. We willen clubs ondersteunen met deze clinics. En we willen talenten opsporen.’’ 


De clinics moeten turnen als sport voor mannen ook onder de aandacht brengen. Want turnen is, zo meent Hollander, niet alleen een sport voor meisjes. “De naamsbekendheid van turnen voor heren kan beter, daar zijn de clinics ook voor. En ze zorgen voor verbetering van ons netwerk in de regio. Voor onze eigen B-selectie is zo’n clinic een extraatje.’’

 

RKDOS is in de regio de turnvereniging met het hoogste niveau voor heren. De club komt met een A-selectie van dertien turners uit in landelijke wedstrijden van de Talentendivisie en eerste tot en met derde divisie. Daarnaast heeft de club nog een B-selectie van twaalf jongens. Deze B-selectie turnt mee met de clinic in de kerstvakantie. De volgende clinic is in de meivakantie.