Clinic voor jongens valt in de smaak

 

ImageDe tweede turnclinic van RKDOS is in goede aarde gevallen. Tientallen jongens van andere verenigingen uit de regio deden enthousiast mee aan de speciale training op 28 december. Bij de jonge turners viel vooral de valkuil in de smaak.

 

“Voor deze kinderen is zo’n valkuil vergelijkbaar met een ballenbak in een restaurant’’, zegt hoofdtrainer Michael Hollander van RKDOS. Zeven clubs uit Hattem, Emmeloord, Zwolle, Oldebroek, Oldemarkt, Zalk en ’s-Heerenbroek hadden zich ingeschreven voor de clinic. In totaal waren 67 jongens, inclusief de B-selectie van RKDOS, van de partij. De leeftijd varieerde van zes tot zeventien jaar.

 

Verdeeld over twee groepen kregen ze een training van twee uur. Het niveau van de ochtendgroep was hoger dan dat van de middaggroep met veel jonge recreatieve turners waren. Terwijl de jongens hun mogelijkheden verkenden, kregen hun trainers advies en tips over bijvoorbeeld lichaamshouding, oefenstof en techniek. De reacties waren volgens Hollander positief. “De meeste clubs willen graag terugkomen.’’


Met de clinic wil RKDOS turnen voor jongens stimuleren.  De sport kan wel een steuntje in de rug gebruiken. RKDOS doet met twaalf turners mee aan landelijke wedstrijden, maar andere verenigingen in de regio kunnen of durven niet eens met een turner mee te doen. Met ondersteuning zouden clubs wellicht wel landelijk inschrijven en dat versterkt uiteindelijk de hele sport.  RKDOS wil met de clinics ook het eigen netwerk verbeteren en talenten opsporen. Het turnen voor jongens krijgt met clinics als die van 28 december ook meer naamsbekendheid. Dat kan de sport wel gebruiken, zo meent de club, want turnen wordt nog te vaak beschouwd als een sport voor meisjes.


RKDOS is in de regio de turnvereniging met het hoogste niveau voor heren. De club komt met een A-selectie van dertien turners uit in landelijke wedstrijden van de Talentendivisie en eerste tot en met derde divisie. Daarnaast heeft de club nog een B-selectie van twaalf jongens en een afdeling turnkids met zes talentvolle turners van vier tot zes jaar. RKDOS beschikt over een eigen turnhal met moderne faciliteiten. De eerste clinic was in oktober 2007. De eerstvolgende is in de meivakantie van 2008.
 
Clubs die mee willen doen met een volgende clinic kunnen zich melden bij:
Michael Hollander (coördinator en hoofdtrainer Turnen Heren)
telefoon: 06-18153006, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor foto's: http://www.kwiekenlenig.nl/archief/2007/foto's/turnclinic/index.html