KNGU schrapt tweede voorwedstrijd

 

ImageDe turners van RKDOS in de verplichte oefenstof hebben dit jaar maar één voorwedstrijd als kwalificatie voor het landelijke wedstrijdcircuit.  De KNGU heeft de tweede geschrapt nadat geen enkele vereniging zich had gemeld voor de organisatie daarvan.

 

De tweede voorwedstrijd stond op de kalender voor zaterdag 8 maart. De eerste voorwedstrijd van zaterdag 2 februari, in Hardenberg, gaat wel door. Deze wedstrijd is de enige kans voor de heren van RKDOS om te laten zien wat ze kunnen. De beste turners kwalificeren zich voor de kwartfinale van de Nederlands kampioenschappen, mogelijk gevolgd door een halve finale en een finale. Twaalf turners van RKDOS draaien mee in het landelijke wedstrijdcircuit.

 

De KNGU zegt er alles aan gedaan te hebben organisatoren te vinden voor alle voorwedstrijden. Alleen district Zuid-Holland heeft nu twee voorwedstrijden, het district Oost waar RKDOS onder valt, slechts één. Het had erger gekund, zegt hoofdtrainer Michael Hollander. “De problematiek is niet zo erg als in district I, wij kunnen in elk geval landelijke wedstrijden turnen.’’ RKDOS overweegt volgend jaar zelf een voorwedstrijd te organiseren.

 

In district I (Noord) heeft geen enkele vereniging zich gemeld voor de organisatie van een voorwedstrijd. De KNGU kijkt nu of dit district elders kan aanhaken. Hardenberg is in elk geval geen optie omdat de beoogde zaal daarvoor te klein is. De KNGU wil voor volgend seizoen een nieuwe wedstrijdstructuur op poten zetten. Niet alleen het gebrek aan organisatoren is een probleem, ook een tekort aan juryleden speelt de bond parten.