Topweekeind: Meerkampfinale: 1 x zilver en 2 x brons - Toestelfinale: 1 x goud, 6 x zilver en 4 x brons

Voor de meerkampfinale van het bondskampioenschap 1e, 2e en 3e divisie op 11 juni 2016 in Alphen aan de Rijn hadden 7 turners van RKDOS zich geplaatst, door bij bij de halve finale bij de beste 12 op hun niveau te eindigen.
In wedstrijd 1 turnden Jan Kramer, 1e divisie, instap niveau 9, Martinus Geart Aden, 3e divisie, pupil niveau 9,  en Lucas Holtman, 1e divisie, pupil niveau 7. Trainers Robbert Jager en Michael Hollander zijn tevreden met de resultaten. "Ze zijn tot het uiterste gegaan, maar helaas lukte het niet om in de prijzen te vallen. Jan deed het erg goed op sprong en rek", aldus Jager. Hollander is ook tevreden over Martinus: "Hij turnde een heel stabiele wedstrijd, waarmee hij met 104,10 punten 7e werd. Martinus heeft in de afgelopen periode veel progressie laten zien en daarom staat hij hier nu ook". Lucas Holtman werd met 96,50 punten eveneens 7e. "Lucas kan trots zijn op zijn oefening op voltige en sprong. Het niveau van de turners ligt echter hoog. Er is veel concurrentie", volgens Jager.  
 
In wedstrijd 2 turnden Elias Ridder en Jorrit Koldeweij (beiden 1e divisie, jeugd niveau 6), Rimmert Kramer en Romme Kamps (beiden 1e divisie, junior I niveau 5) een zeer spannende wedstrijd. "De hele wedstrijd verliep vlekkeloos", aldus een enthousiaste Hollander. "We hebben hier het hele jaar naar toe gewerkt: pieken op het juiste moment. Dat Elias hier zilver pakt en Jorrit en Romme brons, is natuurlijk fantastisch. Iedereen bleef zelfs op het paard". Ook Rimmert heeft uitstekend geturnd: "Op brug had hij de hoogste score en op vloer de op één na hoogste score en op rek was hij 3e". Romme was erg sterk op voltige, waar hij de hoogste score haalde en ringen, waar hij de op één na hoogste score haalde. "Elias haalde de hoogste score op ringen en rek en Jorrit had de op één na hoogste score op voltige en ringen", aldus Hollander terwijl hij de scorelijst nakijkt.
Klik hier voor de foto's van wedstrijd 2.
 
In  wedstrijd 3 turnde Theo Mesplou, 3e divisie, junior II niveau 6 zijn eerste landelijke werdstrijd. "Hij hoort bij de beste 12 turners van Nederland in zijn niveau. Het is ongelooflijk knap hoe Theo zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld", aldus trainer Gertjan Bervoets. 
 
Al met al dus 1 x zilver en 2 x brons voor RKDOS op zaterdag. 
 
Toestelfinale 12 juni 2016 levert 1 x goud,  6 x zilver en 4 x brons 
Op zondag 12 juni 2016 vond de toestelfinale plaats. Tijdens de eerdere halve finale hadden 11 turners van RKDOS zich geplaatst bij de beste 6 turners op verschillende toestellen.   
  
In wedstrijd 4 turnden Lucas Willems, Noah Dijkman, Jan Kramer, Lucas Holtman en Martinus Geart Aden, begeleid door trainers Robbert Jager en Michael Hollander 
 
Lucas Willems had zich geplaatst voor de toestelfinales vloer, voltige, sprong en brug. Op sprong wist Lucas de zilveren medaille te bemachtigen, evenals op voltige. Noah Dijkman had zich voor de toestellen vloer en ringen geplaatst. Hij viel op het onderdeel ringen in de prijzen door brons te bemachtigen. Jan Kramer turnde op het onderdeel ringen, maar de concurrentie was te sterk, waardoor hij buiten de prijzen viel. Lucas Holtman was geplaatst voor het toestel voltige en pakte op dat toestel zilver. Martinus Geart Aden viel op 0,15 punt buiten de prijzen: "Het verschil met de nummer 3 was echt marginaal", aldus trainer Jager.  
 
Theo Mesplou had in wedstrijd 5 een toestelfinale op rek en voltige. Op het toestel voltige was Theo met een ruim verschil 3e. Met  Niels Scholten had een toestelfinale sprong, waarbij de eerste sprong geen punten opleverde: "Niels eindigde op zijn knieën en dan zijn alle punten van sprong 1 weg. Je weet dan dat het over en uit is. Turners gaan echter altijd door. Hij had wel een uitstekende tweede sprong die 11,90 punten opleverde. Niemand scoorde hoger dan Niels tijdens de tweede sprong", aldus trainer Gertjan Bervoets. 
 
In Wedstrijd 6 turnden Jorrit Koldeweij (geplaatst voor de toestellen vloer, voltige en brug), Elias Ridder (geplaatst voor de toestellen voltige, ringen, brug en rek), Romme Kamps (vloer, voltige, ringen en brug)  Rimmert Kramer (brug) de toestelfinale. "Geweldig dat alle turners van RKDOS in deze wedstrijd in de prijzen vielen", aldus de trainers Hollander en Bervoets. "Soms verschil je wel eens met de jury wat betreft de waardering van de punten, maar onze turners hebben de punten gekregen die ze verdienden", aldus Hollander. Romme Kamps werd toestelkampioen voltige, Rimmert haalde een bronzen medaille op brug, Jorrit werd 2e op brug en 3e op vloer en Elias haalde zilver op de toestellen voltige en rek.  Klik hier voor de prijsuitreiking van wedstrijd 5 en de foto's van wedstrijd 6. 
 
"Jorn Boerrichter werd 1e voltige en 1e rek", merkt Hollander nog op. "Hij komt weliswaar uit voor turnteam Drenthe, maar turnt 2 maal per week bij RKDOS en is dus ook een beetje van ons. En binnenkort turnen Lars Vos en Michel Vos ook nog hun finale. We zijn dus nog niet klaar".