Plaatsingswedstrijd NTC 13 en 14 november 2016

Met 8 teams nam RKDOS deel aan de kwalificatiewedstrijd voor het NTC. Op 12 en 13 november 2016 wisten 4 van de 8 teams van RKDOS zich te plaatsen voor de finale van het NK voor teams. 
13 november 2016 
Het team van Camiel Breet, Damiën Karel, Herman Hoksbergen, Tygo Kruithof en Vincent Kleppe turnden in niveau voorgeschreven niveau 9 met 291,05 punten gezien de forse concurrentie van andere teams niet voldoende om door te stromen naar de finale, aldus trainers Robbert Jager en Rommé Seinen. Om bij de beste 7 te eindigen waren maar liefst 307,70 punten nodig. 
 
Ook het team met Jorrit Lassche, Maarten Hakkers, Marc Vermeulen, Pieter Veenstra en Yaswin Kolk (voorgeschreven, niveau 10), die werden begeleid door trainer Michael Hollander, bereikten de finale niet. In dit niveau deden erg veel teams mee (18), waardoor 13,1 punten meer nodig waren dan de behaalde teamscore van 290,25 om geplaatst te kunnen worden. 
 
Het team van Lucas Willems, Martinus Geart Aden, Noah Dijkman, Jan Kramer en Jörn Vos (voorgeschreven niveau 7) haalden 273,70 punten. "Zij wisten zich als eerste team van RKDOS te plaatsen voor de finale", aldus trainers Robbert Jager en Michael Hollander. 
 
Het trio Jitse van der Valk (gelegenheidsturner), Lars Boerrigter en Michel Vos kwam voor RKDOS uit op niveau keuze 3 en eindigde met 164,55 punten. Zij wisten zich met dispensatie te plaatsen voor de finale, aangezien Jorn Boerrichter een verplichte studiereis naar het  buitenland had.  "Jitse is oud Jong Oranje turner die een jaar geleden met topturnen is gestopt, maar wilde een teambijdrage leveren op vloer en voltige", aldus Michael Hollander. 
 
Het team met Elias Ridder, Lars Vos, Lucas Holtman, Ricardo Solino Overmars en Sander Kalter wist zich met 204,85 punten als 2e voor de finale te plaatsen. 
 
Voor de foto's van wedstrijd 5, klik hier
 
14 november 2016 
Op de tweede dag van de kwalificatiewedstrijd kwamen nog 3 teams uit voor RKDOS. Het team met Merijn den Dunnen, Sander Dekker en Thom Vermeulen , keuze niveau 8, plaatste zich niet. 
 
Volgens trainer Michael Hollander leek het met het team met Niels Scholten, Romme Kamps, Rowan Bruinsma, Steijn Strikkers en Theo Mesplou (keuze niveau 6) tijdens de wedstrijd al de goede kant op te gaan wat betreft de kansen op plaatsing voor de finale. Zij plaatsten zich als 5e. 
 
Voor het team met Jorrit Koldeweij, Rimmert Kramer, Syl Loman en Wessel Loman (eveneens keuze niveau 6) was het lang spannend of zij zouden doorstromen naar de finale. Helaas zat het er met 197,75 punten niet in. 
 
De finale van de Nationale Teamcup vindt plaats in Zwijndrecht op 26 of 27 november 2016.