Debuut van 4 turners RKDOS bij regionale plaatsingswedstrijd Overijssel/Gelderland

Op zaterdag 19 november 2016 vond de plaatsingswedstrijd voorgeschreven oefenstof NTS niveau 13 plaats in Ijsselmuiden. Voor 4 turners van RKDOS was het hun debuut: de eerste regionale wedstrijd met turners uit Overijssel/Gelderland. 
 
In wedstrijd 1 kwam Tim Regterschot (instap niveau 13) voor het eerst uit voor RKDOS in Sporthal De Oosterholthoeve. "Instap is voor de turners van 9-10 jaar. Tim had een goede wedstrijd. Hij werd 6e met 99,8 punten. Tim had een erg goede oefening op voltige. Maar ook sprong deed Tim prima", aldus trainster Tessa Lamers. 
 
In wedstrijd 2 turnden de jongste turners van 7-8 jaar, de Benjamins Amando Piening, Berend Feenstra en Roan Schrijer (Benjamin 13). RKDOS was in deze wedstrijd met 4 turners ingeschreven. "Stefano Bosman was er vandaag niet: hij was helaas ziek. Amando, Berend en Roan vonden het een heel leuke wedstrijd, maar ook erg spannend." Net als voor Tim was het voor de turners in wedstrijd 2 hun eerste wedstrijd in de grote regio Overijssel/Gelderland. 
 
Lamers vindt plezier in het turnen, ook bij een wedstrijd, van groot belang: "Het is heel belangrijk dat ze het leuk vinden om met elkaar wedstrijden te doen, ervaring op te doen en vertrouwen te krijgen in hun eigen kunnen. Dat is goed voor de motivatie. Ze hebben zich heel erg goed ingezet", aldus een enthousiaste Tessa Lamers. 
 
De wedstrijd van 19 november 2016 is voor Tim, Amando, Berend en Roan van belang. Ze gaan nog een plaatsingswedstrijd turnen op 28 januari 2017 in Enschede. De beide plaatsingswedstrijden  bepalen dan samen de  doorstroming naar de eventuele meerkampfinale.