Topweekeind voor turners RKDOS

Op zaterdag 14 januari 2017 stonden in totaal 5 turners van RKDOS op het podium bij het Kampioenschap district oost: 2x goud, 1x zilver en 2x brons.  Voor foto's van de wedstrijd: klik hier. 
 
Brons voor Marc Vermeulen
In wedstrijd 1 turnden Jorrit Lassche, Marc Vermeulen, Pieter Veenstra, Yashwin Kolk, Tigo van den Hoek (allen instap 10).  Marc turnde een erg goede wedstrijd, voor al op voltige en ringen. Met een score van 17,65 was er in zijn categorie niemand beter op ringen dan Marc. Hij wist met precies 99 punten het podium te bereiken en haalde een bronzen medaille. Yaswin blonk vandaag uit op vloer. Op vloer haalde Yaswin 17,10 punten (de op één na hoogste score). Yaswin werd uiteindelijk 7e, gevolgd door Tigo die 12e werd, Jorrit (14e) en Pieter (15e). 
 
Zilver voor Camiel Breet, brons voor Vincent Kleppe
In wedstrijd 2 werd het podium van de pupil 8 turners opnieuw bezet door RKDOS. Camiel Breet was op vloer in topvorm (15,80 punten) en wist met een totaalscore van 85,70 punten de 2e plaats te veroveren. Vicent Kleppe volgde op de voet en eindigde op de 3e plaats. Damian Karel was sterk op rek en sleepte een bonus van 0,5 punten in de wacht. Hij viel met een 5e plaats net buiten de prijzen. Tygo Kruithof wist bonuspunten te halen op rek en sprong. Tygo werd uitendelijk 6e en Maarten Hakkers 7e. 
 
Goud voor Jörn Vos 
In pupil 7 liet Jörn Vos de andere turners achter zich en haalde goud (90,9 punten). Noah Dijkman werd in hetzelfde niveau 4e en Jan Kramer had een goede sprong (16,6 punten) en ringoefening. Hij eindigde als 5e. 
 
Goud voor Lucas Willems
Lucas Willems was in categorie pupil 6 de enige turner in zijn niveau en werd met 79,57 punten 1e. 
 
In wedstrijd 3, de laatste van de dag, turnden Thom Vermeulen en Merijn den Dunnen in niveau Jeugd 8. Merijn was erg sterk op rek. Uiteindelijk werd hij met 61,60 punten 6e. Thom eindigde als 9e.