1/8 finale 3e divisie Turnen Heren in Duiven

8 turners waren op 11 en 12 februari 2017 op jacht naar plaats in kwartfinale. Dat lukte helaas niet alle turners. 
 
Zaterdag turnde Thom Vermeulen in wedstrijd 4 de 1/8 finale (niveau Jeugd 8, 3e divisie) in Duiven. Thom turnde m
et een grote groep turners. Ruim de helft van de deelnemers bereikt de kwartfinale niet en valt na deze eerste wedstrijd al af. "Thohad met een paar foutjes een redelijk goede wedstrijd. Vooral rek ging goed. Op dat toestel scoorde Thom 10,10 punten", liet trainer Gertjan Bervoets na afloop weten. In totaal wist Thom met 62,40 de 11e plaats te bereiken en verzekerde zich met die score van een plaats in de 1/4 finale. 
 
Sander Dekker en Wouter Bastiaan moesten in wedstrijd 5 voor junior 2 - 6 zich naar de top 21 turnen voor een plaats in de 1/4 finale. "Sander heeft een sterke wedstrijd geturnd", vervolgt Bervoets. "Hij had de op 1 na hoogste score op vloer en de hoogste score op sprong. Echt fantastich." Thom plaatste zich als 7e voor de kwartfinale. "Het had weinig [0,40 punten] gescheeld of Sander had op het podium gestaan".
 
Ook over de 16e plaaats van Wouter Bastiaan is Bervoets tevreden: "Wouter heeft nog geen 4 weken geleden zijn enkel geblesseerd en had vanwege de pijn aangepaste oefeningen." 
De 16e plaats leverde Wouter ook een plaats in de kwartfinale op. 
 
Op zondag 12 februari 2017 turnden in wedstrijd 7 Damian Karel, Maarten Hakkers, Tygo Kruithof  en Vincent Kleppe (allen pupil 9). De beste 11 van baan 2 stroomden door naar de kwartfinale. Vincent haalde 92,40 punten en was met een 10e plaats zeker van een plaats in de 1/4 finale. De andere turners wisten de 1/4 finale helaas niet te bereiken. Damian haalde in totaal 85,10 punten en eindigde op de 15e plaats. Maarten haalde met 82,35 punten de 21e plaats Vincent turnde een prima wedstrijd. Zijn 92,40 punten waren goed voor een 10e plaats. Hij wist zich daarmee naar de kwartfinale te turnen. Tygo turnde zich met 86,95 naar de 18e plaats. 
 
Ook Theo moest in wedstrijd 9 als 1e jaars tussen de senioren zijn 1/4 finale plek verdienen. "Het ging hem niet makkelijk af, met een val op ringen en kracht te kort op vloer en brug. Maar met een 18e plek is hij ook door naar 1/4 finale", aldus Bervoets. Al met al een positief weekend voor de keuze-oefenstof: "Dit was een goed meetmoment om te kijken hoe ze er allemaal voor staan. Het was een pittige wedstrijd, maar ze zijn klaar voor de kwartfinale. We gaan proberen dan zo weinig mogelijk fouten te maken. Ik heb er heel veel zin in", aldus Bervoets.