Prijzen voor RKDOS tijdens wedstrijd in Volendam 11 en 12 maart 2017

Dit weekeind was het zo ver  in sporthal Opperdam in Volendam: een groep van 17 turners van RKDOS haalde alles uit de kast om door te stromen naar de volgende ronde. Het uiteindelijke doel: plaatsing voor het NK. Spannend, omdat ook turners afvallen. 
 
In wedstrijd 2 turnden Jorrit Lassche, Marc Vermeulen, Pieter Feenstra in Baan 1 en Tigo van den Hoek en Yaswin Kolk in hetzelfde niveau in Baan 2 (2e divisie, instap 10). Volgens trainer Rommé Seinen was er bij de turners flinke druk om goed te presteren: "In elke baan turnden 24 turners, waarvan de turners die zich in die baan bij de beste 10 wisten te turnen zich plaatsten voor voor de kwartfinale. Marc en Yaswin waren tijdens de wedstrijd goed in vorm".  Marc Vermeulen haalde in Baan 1 98,20 punten, goed voor een 4e plaats. Marc verzekerde zich daarmee van een plek in de kwartfinale. Ook Yaswin wist zich te plaatsen voor de kwartfinale. Hij eindigde in Baan 2 met 100,4 punten als 10e. "Jorrit, Pieter en Tigo zijn uitgeschakeld. Ze wisten helaas niet voldoende punten te halen om zich voor de kwartfinale te plaatsen. Daar balen we natuurlijk enorm van", aldus Seinen.  
 
Niels Scholten en Steijn Strikkers turnden in wedstrijd 5, 2e divisie, junior I, niveau 6. Niels werd met 33,35 punten 27e. "Niels ging vandaag voor de toestelfinales vloer, ringen en sprong. Op de toestellen voltige, brug en rek heeft hij niet geturnd. Wanneer je op 3 toestellen bij elkaar 33,35 punten haalt, dan heb je het netjes gedaan".  Bervoets ziet potentie voor een finaleplaats: "Niels weet vaak te verrassen. Er zit nog veel meer in", zo liet trainer Gertjan Bervoets weten. Over de sprong van Steijn is Bervoets ook enthousiast: "Steijn is een topper op sprong. Er zijn bijna geen turners die Steijn op sprong kunnen bijbenen". Op sprong haalde Steijn 12,05 punten. In totaal eindigde Steijn met 64,05 punten op de 15e plaats. 
 
Herman Hoksbergen (talentdivisie, instap 8) en Lucas Willems (talentdivisie pupil 6)turnden op zondag 12 maart 2017 in wedstrijd 6. Herman heeft na hak-blessure lang niet voluit kunnen trainen, waardoor hij niet optimaal aan het seizoen begon. "De wedstrijd begon voor Herman op het toestel waar hij wel wat moeite mee heeft, namelijk voltige. Dat toestel leverde geen topscore op", aldus trainer Robbert Jager. "De basisoefeningen op de andere toestellen hadden we tijdens de trainingen goed voorbereid. Die oefeningen wist Herman tijdens de wedstrijd strak uit te turnen." 
 
Lucas Willems heeft dit jaar een sterk deelnemersveld. Voltige verliep niet vlekkeloos, aldus Jager: "Lucas startte net als Herman op voltige. Hij liet prachtige flanken zien, maar viel op de 2-beugelbok. Dat kost punten." Lucas haalde op voltige een score van 12,80 punten. Een goede brugoefening was volgens Jager voor Lucas niet vanzelfsprekend: "Tijdens de training had Lucas moeite om zijn brugoefening stabiel te krijgen, maar tijdens de wedstrijd liet hij een mooie oefening zien, die gewaardeerd werd met een score van 17.15 punten."
 
Volgens Jager zijn er goede kansen voor een finaleplaats voor zowel Herman Hoksbergen als Lucas Willems, maar is het nog niet vanzelfsprekend: "Ze hebben nog een lange weg te gaan. Herman eindigt nu bij de eerste kwalificatie als 14e. Het gaat er om dat hij straks bij de kwartfinale ook goed turnt en daarna bij de halve finale bij de beste 12 eindigt. " Lucas eindigde als 9e met 92,50 punten. 
 
In wedstrijd 7 turnde Merijn den Dunnen (2e divisie, jeugd niveau 7). Merijn eindigde met 63,20 punten op een fraaie 14e plaats. Ook in dit niveau liggen de turners qua niveau erg dicht bij elkaar: "3 punten meer en Merijn had een medaille gehaald", zo blikt Gertjan Bervoets terug. De deelnemers in de wedstrijd 2e divisie, jeugd niveau 7 draaien 3 wedstrijden en dan wordt gekeken wie de beste is.
 
Brons voor Jorrit Koldeweij
Geen fijne start voor de turners die voor wedstrijd 8 naar Volendam afgereisd waren. Zij kwamen vanwege wegwerkzaamheden terecht in een flinke file en waren daardoor niet op tijd aanwezig (13.40 uur).  Toch zat deze tegenslag de resultaten niet in de weg. Jorrit Koldeweij (1e divisie, jeugd niveau 6) werd met 67,20 punten 3e. Rowan Bruinsma turnde niet alle toestellen. Hij turnde vloer, ringen en sprong en haalde daarmee in totaal 34,25 punten. 
 
Zilver voor Wessel Loman en Lars Boerrigter en brons voor Jorn Boerrigter
In de laatste wedstrijd, wedstrijd 9, turnden Jorn Boerrigter, Lars Boerrigter, Michel Vos (allen 1e divisie senior 3), Romme Kamps (1e divisie, junior II, niveau 4), en Wessel Loman (1e divisie, junior I, niveau 5).  Wessel bereikte  het podium en pakte zilver .  Lars Boerrigter wist met 74 punten ook beslag te leggen op zilver. Lars werd op de hielen gezeten door zijn broer Jorn, die met 73,50 punten brons pakte. Michel Vos werd 14e met 65,65 punten. Romme Kamps liet op ringen en rek punten liggen en werd 10e met 55,85 punten.
 
 
Rimmert Kramer turnde vandaag niet. "Hij is al langer niet fit, vanwege een blessure", aldus Bervoets.