Kwart finale + kwalificatie 25 en 26 maart 2017 - Tilburg

9 turners van RKDOS turnden 25 en 26 maart 2017 in Tilburg . Helaas zijn niet alle turners door naar de "volgende ronde".  (met foto's van 26-3-2017)
 
Zaterdag 25 maart 2017
 
Camiel Breet, pupil 8, 2e divisie stapte volgens trainer Robbert Jager met gezonde spanning de wedstrijdhal binnen en liet op elk toestel een strakke oefening zien. "De komende tijd zal Camiel proberen zijn moeilijkheid wat omhoog te schroeven." Camiel werd met 85 punten 23e.
 
Jörn Vos, pupil 7, 1e divisie  had volgens Jager een goede wedstrijd.  "Jörn startte op votige, een toestel waar hij normaal gesproken veel moeite mee heeft. Hij turnde nu elk toestel zonder val. Op Sprong liet Jörn een mooie score van 17,85 zien." Jörn belandde met 84,5 punten op een fraaie 21e plaats. 
 
Noah Dijkman ( net als Jörn Vos pupil 7, 1e divisie) zou een volledige meerkamp turnen. Door een blessure (hij kwam een paar dagen geleden thuis ongelukkig ten val) turnde hij zaterdag geen vloer en sprong. verder deed Noah geen afsprongen op de toestellen. Met 45,1 punten werd hij 29e. "Hij heeft gewoon lekker aan de wedstrijden kunnen ruiken", aldus trainer Robbert Jager. 
 
Thom Vermeulen, jeugd 8, 3e divisie had volgens trainer Gerjan Bervoets een goede wedstrijd op. "Op voltige had Thom de 2e score, maar op brug ging het mis. Daardoor had hij al met al te weinig punten om door te gaan naar de halve finale." Thom werd met 61,35 punten 18e. 
 
Niels Scholten, Junior I 6, 2e divisie, had een goed begin op ringen, waarmee hij de tweede score haalde. Hiermee pakte Niels een toestelfinale ringen. De verwachtingen waren bij sprong hooggespannen bij trainer Bervoets: "Op sprong was het inspringen perfect, aar op het moment supreme was er een val. Dat kost punten". Ook op vloer was er helaas een val. Niels werd 26e met 33,80 punten. 
 
Steijn Strikkers, Junior I 6, 2e divisie, had een goede wedstrijd. "Steijn draait goed in de top mee. Vergeet niet dat hij een divisie hoger turnt dan vorige jaren. Dat maakt het extra pittig. Op brug kan Steijn nog wel extra punten gaan scoren als hij de kleine foutjes eruit haalt", blikt Bervoets alvast vooruit. Op ringen had Steijn een geweldige oefening en wist op dat toestel de hoogste score te halen. Steijn heeft daardoor ook een toestelfinale op ringen. Steijn werd 6e met 65,75 punten. 
 
Zondag 26 maart 2017 
 
Op zondag 26 maart 2017 werd in Tilburg de eerste kwalificatiewedstrijd gehouden voor turners die zich wilden plaatsen voor het NK 2017.Voorafgaand aan de wedstrijd werd het groot inturnen gehouden, waarbij ook vele Oranjeturners deelnamen die zich wilden kwalificeren voor het EK. RKDOS was met 3 turners aanwezig, te weten: Elias Ridder, Lucas Holtman en Syl Loman (allen jeugd 2, eredivisie).  Klik hier voor de (web)foto's. 
 
Elias  rondde de meerkamp stabiel en met mooie elementen af met een puntentotaal van 66,50 punten> Hij verzekerde zich hiermee van een meerkamp finaleplaats. De NK-limiet is 66 punten. "Het scheelde maar 0,05 punten of Elias was derde geworden vandaag", aldus een tevreden Michael Hollander. "Toch is er nog wel werk aan de winkel om bij de volgende wedstrijden er ook nog een toestelfinale uit te slepen.
 
Syl Loman turnde alle toestellen, behalve rek. Hij rondde de wedstrijd af met 54,05 punten en liet alleen op ringen wat punten liggen. "We gaan de komende periode aan de slag met de verbeterpunten om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren op de tweede kwalificatie." Lucas Holtman turnde alleen op voltige. "Het inturnen was voor Lucas best spannend. Hij moest af en toe zijn plek opeisen tussen de Oranjeturners die zich voor het EK wilden kwalificeren. Lucas deed het prima, alleen viel hij een paar keer", volgens Michael Hollander. 
 
Het volgende kwalificatiemoment is over 2 weken in Leusden.