Goud en brons bij 2e kwalificatie NK 9 april 2017

Op 8 en 9 april 2017 vond de tweede kwalificatie voor het NK en de kwartfinale voor het NK plaats in Leusden. 
 
 
In wedstrijd 1 turnden Camiel Breet, Jörn Vos en Noah Dijkman de kwartfinale voor het NK. Camiel turnde prima op vloer en scoorde 15,15 punten. Na de eerste sprong ontplofte de droom van Camiel voor een plaats in de halve finale. Een wegwuifgebaar van een jurylid naar een turner die in de weg stond, werd door Camiel ten onrechte opgevat als teken om te starten met zijn tweede sprong. De tweede sprong werd daardoor niet gejureerd en bleef buiten de puntentelling. Trainer Robbert Jager is teleurgesteld: "Waar de rest van de turners gemiddels 17.00 punten haalde, scoorde Camiel daardoor maar 7 punten. Dit is wel heel zuur voor Camiel". Camiel is niet door naar de halve finale. 
 
Noah Dijkman kon tijdens de eerdere 1/8 finale geen vloer en sprong doen, vanwege een blessure. Op 8 april 2017 turnde hij echter de volledige meerkamp. "Voltige liep wat stroef, maar op vloer pakte Noah de punten weer terug." Noah eindigde op de 22e plaats. Hopelijk is dit voldoende om door te stromen naar de halve finale: "Ik ben er nog niet helemaal zeker van", aldus een voorzichtige Jager: "Het hangt af van de doorstroomlijst, maar volgens mijn berekening zou hij door moeten zijn". Jörn Vos turnde een goede wedstrijd. Hij liet een moeilijke oefening op brug zien en turnde deze oefening goed uit. Over sprong is Jager ook enthousiast: "Ook op sprong schudde hij een prachtige score van 19,35 zo uit zijn mouw". Met een 17e plaats is Jörn zeker van een plek in de halve finale.   
 
In wedstrijd 2 turnden Marc Vermeulen en Yaswin Kolk (beiden instap 10) en Vincent Kleppe (pupil 9) de kwart finale voor het NK. Yaswin had een erg goede sprong, volgens trainer Rommé Seinen: "het op 2 na het hoogste cijfer (19,70 punten) op sprong. Echt knap." Marc was goed bezig op voltige en ringen en haalde daarmee de hoogste scores van iedereen (respectievelijk 17,45 punten en 17,30 punten). Op de andere toestellen scoorde Marc helaas wat minder. Vincent wist met 97,95 punten en een vierde plek de halve finale te bereiken. Klik hier voor een paar foto's van wedstrijd 2. 
 
De tweede kwalificatiewedstrijd voor het NK werd geturnd door Lucas Holtman, Syl Looman en Elias Ridder (allen eredivisie, niveau 2). De kwalificatiewedstrijd werd samen met een EK oefenwedstrijd gehouden, waaraan de oranjeturners, Casimir Schmidt Anthony van Assche, Michel Bletterman, Bram Verhofstad, Boudewijn de Vries en Dennis Goossens  deelnamen. Ook was Yuri van Gelder in het publiek aanwezig. 
 
Van tevoren was al duidelijk dat de turners alleen zouden proberen een toestelfinaleplaats te halen, omdat Lucas en Syl niet alle toestellen turnden en daarom niet de vereiste 66 punten konden halen. Elias zich bij de vorige kwalificatie al voor de meerkamp geplaatst. Lucas Holtman wist zich te plaatsen voor een toestelfinale sprong. Trainer Michael Hollander is met de resultaten op dit moment tevreden.  Hollander is nuchter over het vervolg: "De volgende kwalificatie is het voor Lucas en Syl er op of er onder: alle toestellen moeten dan worden geturnd en 66 punten zijn nodig en Elias is kansrijk op voltige, brug en rek. Syl is kanrijk voor een sprongfinale." Het motto van Hollander: "Flink doortrainen de komende periode." Klik hier voor de foto's van wedstrijd 4. 
 
In wedstrijd 5 turnden Sander Dekker en Wouter Bastiaan (beiden junior II, niveau 6) en Theo Mesplou (senior niveau 5). Zij werden begeleid door trainer Gertjan Bervoets. Wouter Bastiaan is met 62 punten (14e plaats) door naar de volgende ronde.  Sander belandde met 60,85 punten en een 16e plaats net aan de verkeerde kant van de streep. Ook voor Theo eindigde het NK-avontuur in Leusden. 
 
Op zondagochtend 9 apri 2017 turnde Merijn den Dunnen in wedstrijd 7 zijn tweede kwalificatiewedstrijd. Merijn turnde een prima en constante wedstrijd op zijn vloeroefening na. Ook op sprong zijn nog wel verbeteringen mogelijk. Merijn turnde alle toestellen ruim boven de 10 punten.  
 
Jorrit Koldeweij bleef zondag in wedstrijd 8 de concurrentie voor na een goede oefening op brug en rek en pakte een niet voor mogelijk gehouden podiumplaats.  Jorrit had namelijk een val op voltige en had bij de dubbel uit de ringen de handen aan de grond. Jorrit ging goed verder op de andere toestellen. Hij eindigde met 66,3 punten op de derde plaats.  Verder heeft hij een toestelfinale op ringen en brug. 
 
In wedstrijd 9 turnde Wessel Looman goed met mooie verhogingen in de D-score ten opzichte van de vorige wedstrijd. Met 12, 4 punten was Wessel de beste op vloer en met 11,4 punten ook de beste op ringen.  Hij werd uiteindelijk 8e met 63,45 punten. Wessel plaatste zich voor de meerkamp en heeft een toestelfinale op vloer, voltige, ringen en brug. Lars Boerrigter turnde fabuleus op alle toestellen en wist met 74,25 punten overtuigend goud te pakken bij de tweede kwalificatiewedstrijd. Daarnaast plaatste Lars zich ook voor de toestelfinales vloer en brug en mogelijk voltige en sprong. Jorn Boerrigter werd met 72,10 punten 5e en behalve de meerkamp, heeft Jorn ook een toestelfinale voltige en rekstok. Mogelijk heeft hij ook een toestelfinale sprong.   Michel Vos werd 8e met 70,45 punten. Hij lijkt ook zeker van een meerkampfinale en mogelijk een toestelfinale op sprong. Rimmert Kramer en Romme Kamps turnden beiden niet.  
 
De stand van zaken na de tweede kwalificatie:
Lars Boerrigter: meerkamp en toestelfinales vloer en brug. Verder is hij 5e op voltige en ook sprong lijkt zeker. 
Jörn Boerrigter: meerkamp en toestelfinales voltige en rek. Sprong nog niet bekend, maar lijkt zeker.
Michel Vos: op dit moment 10e plaats bij meerkamp, sprong onbekend, maar lijkt zeker
Wessel Looman: meerkamp, toestelfinale vloer, voltige, ringen, brug
Jorrit Koldeweij: meerkamp, toestelfinale ringen en brug (voltige op dit moment re en rek op dit moment 5e)
Elias Ridder: meerkamp
Lucas Holtman: toestelfinale sprong