Wedstrijd Hoofddorp 6 en 7 mei 2017

Met 13 turners was RKDOS dit weekeind in Hoofddorp vertegenwoordigd. Waar sommige turners hun 2e kwalificatie turnden of een oefenwedstrijd, turnden andere turners hun 3e kwalificatie of halve finale. 
 
Finale voor Jörn Vos en Vincent Kleppe 
Op zaterdag 6 mei 2017 turnden in wedstrijd 2 Jörn Vos, Noah Dijkman (beiden 1e divisie, pupil 7) en Vincent Kleppe (3e divisie, pupil 9) de halve finale. Jörn wist met 95,30 punten 12e te worden. "Jorn lanceerde zich bij het toestel sprong met 19,10 punten en met een goede vloeroefening ook naar de toestelfinales op die toestellen", zegt trainer Robbert Jager.  Ook de ringoefening verliep goed: hij turnde voor het eerst een stut. Vincent werd met 100,20 punten 10e, waarmee hij zich verzekerde van de meerkampfinale. "Noah blesseerde zich voorafgaand aan de kwart finale, waardoor zijn voorbereiding niet optimaal was. Door de lage D-score was het echter moeilijk om bij de beste 12 te eindigen". Toch is Jager tevreden: "Hij heeft alles eruit gehaald en mag terugkijken op een goede wedstrijd." Noah haalde 86,95 punten. Klik hier voor de foto's van wedstrijd 2. 
 
In wedstrijd 4 turnde voor RKDOS alleen Wouter Bastiaan (3e divisie, junior II, niveau 6) de halve finale. Hij moest zich bij de beste 12 plaatsen voor de meerkampfinale en bij de beste 6 voor een toestelfinale. "Wouter heeft op niveau gepresteerd, maar helaas is dat niet voldoende. De concurrentie was te sterk", aldus trainer Yvar Neep. 
 
Niels Scholten en Steijn Stikkers turnden in wedstrijd 5 (beiden Junior I, niveau 6) hun 3e en daarmee laatste kwalificatiewedstrijd. Het lijkt er op dat Steijn met zijn 66 punten en een gedeelde 13e plaats eerste reserve is. Niels turnde alleen op de toestellen vloer, ringen en sprong. Op sprong wist Niels met 11,70 punten de op één na beste score te halen. 
 
Brons voor Lucas Willems
Op zondag 7 mei 2017 turnden in wedstrijd 6 Herman Hoksbergen (talentdivisie, instap 8) en Lucas Willems (talentdivisie, pupil 6) hun 2e kwartfinale met automatische doorstroming. Herman had na een hakblessure  weer meer traininguren kunnen maken en dat was volgens trainer Robbert Jager te zien in de score: "Herman is in zijn D-score iets omhoog gegaan en qua netheid zag het er goed uit."Met een score van 95,75 werd Herman 14e. "We gaan in de voorbereiding op de komende wedstrijd wat nieuwe elementen toevoegen, want anders maak je geen kans op medailles". Een medaille was er wel voor Lucas Willems. "Lucas heeft op elk toestel een nieuw element toegevoegd en krikte daarmee zijn score op naar 97,40 punten. Top dat hij brons pakte", zegt Jager.  Klik hier voor een paar foto's van wedstrijd 6 (en wedstrijd 8)
 
Nog 2 toestelfinales?
Syl Loman en Elias Ridder (eredivisie, jeugd 2) en Ricardo Solino Overmars (eredivisie jeugd I, niveau 2) turnden in wedstrijd 8, de laatste wedstrijd van het weekeind. Voor Syl en Elias was het de laatste kwalificatiewedstrijd voor het NK, terwijl Ricardo een oefenwedstrijd had. Ricardo is net als Sander Kalter al geplaatst voor het NK. Sander Kalter was afwezig in verband met een blessure. "Hopelijk kan hij tijdens het NK wel in actie komen", zo blikt trainer Michael Hollander alvast vooruit. "Bij de turners zaten wel wat foutjes in de oefeningen en die zijn streng afgestraft. We maken wel progressie, maar je moet altijd uitkijken dat het geen forceren wordt". Syl heeft met een gedeeld 2e score waarschijnlijk een toestelfinale ringen. Elias lijkt met de 2e hoogste plaats op voltige ook een toestelfinale voltige in de pocket te hebben. "Echt officieel is het pas als het op papier staat", aldus een voorzichtige Hollander. Tijdens de meerkamp in Rotterdam kan Ricardo zich nog plaatsen voor een toestelfinale. Klik hier voor de foto's van wedstrijd 8.