Zes turners naar finale district Oost

 

ImageZes turners van RKDOS hebben zich zaterdag 19 januari geplaatst voor de finale van het district Oost.  Axel Leusink, Rik Plantenga, Lucas Post, Benjamin Groot Koerkamp, Jordy Ohms en Romme Kamps scoorden tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Nijverdal zo goed op de verplichte oefenstof dat ze naar de eindstrijd mogen.

 

“Iedereen  heeft beter gescoord dan de vorige keer. Alle jongens zijn goed vooruitgegaan. Ik ben dan ook heel tevreden’’, zegt trainer Gertjan Bervoets van RKDOS.  “Vooral over wedstrijd 3 met drie eerste plaatsen en een derde plaats.’’ Axel Leusink won daarin met overmacht in de vijfde divisie van zijn leeftijdscategorie. Ook Benjamin Groot Koerkamp pakte de eerste plaats, met ruime voorsprong op concurrentie in de zesde divisie. Rik Plantenga turnde op datzelfde niveau naar een derde plaats. De winst in de vierde divisie was voor Lucas Post.  Met een goede score op sprong en brug legde hij de basis voor zijn eindoverwinning.

 

Jordy Ohms kwalificeerde zich met een tweede plaats in de achtste divisie van zijn leeftijd, met een achterstand van 0,25 punten op de winnaar. Tijdens de vorige plaatsingswedstrijd was het verschil met de nummer één nog zeker vier punten. Romme Kamps turnde bij de vijfde divisie in de jongste categorie naar de vijfde plaats. Hij dankt plaatsing voor Deventer grotendeels aan de eerste wedstrijd, begin december in Oldemarkt.  In dezelfde divisie eindigde Maikel Bos als tweede, maar gezien over tweede wedstrijden was die prestatie niet genoeg voor de finale. Niek Borrias reikte tot een tiende plaats op dit niveau. Het verschil tussen de nummers twee en elf was klein.

 

Koen van Keulen, Myron Kouffeld en Samuel Boellaard eindigden respectievelijk als elfde, twaalfde en dertiende in een andere leeftijdscategorie. Daarmee zat een finaleplaats er niet in, maar volgens de leiding van RKDOS turnden de drie met bijna tien punten meer dan de vorige wedstrijd wel ‘’boven verwachting’’.

 

De plaatsingswedstrijd in Nijverdal was voor turners uit Overijssel. De finale van het district Oost waar ook Gelderland onder valt, is op 7 juni in Deventer.  RKDOS begint deze week met voorbereiding op het nieuwe seizoen.  Eind mei grijpt de club terug op dit jaar. “Twee weken voor de districtsfinale gaan we de oefeningen van dit jaar oefenen’’, aldus Bervoets. “Om goed voor de dag te komen tijdens de finale.’’

 

Voor uitslagen klik hier