Bondskampioenschap TH Waalwijk

 RKDOS sluit turnweekeind in Waalwijk succesvol af met 13 medailles: 1 x zilver op de meerkamp, 5 x goud, 2 x zilver en 5 x brons bij toestelfinales. 
 
Op 10 en 11 juni 2017 vond het bondskampioenschap plaats:  op zaterdag de meerkamp voor de 12 turners die zich eerder hadden weten te plaatsen en op zondag de toestelfinales waarvoor de beste 6 turners zich eerder op één of meerdere van de 6 toestellen hadden geplaatst.
 
Meerkampfinale zaterdag 10 juni 2017
Vincent Kleppe, pupil 9, 3e divisie, turnde in wedstrijd 1 tijdens de meerkamp een goede vloeroefening. Hij haalde op vloer 17,30 punten. Verder was hij op het toestel sprong oppermachtig (score: 19,05 punten). Uiteindelijk werd Vincent tijdens de meerkamp 10e met 95,70 punten. 
 
Herman Hoksbergen, instap 8, talentdivisie, turnde voor het eerst een bondsfinale. Hij wist met 95,45 punten 12e van Nederland te worden (95,45 punten). Herman had een goede sprong en haalde op dat onderdeel 18,95 punten. 
 
Jörn Vos, pupil 7, 1e divisie, turnde in wedstrijd 2  zich met 94,35 punten naar de 11e plaats . De sprong van Jörn was tijdens de meerkamp overtuigend. Lucas Willems, pupil 6, talentdivisie turnde ook in wedstrijd 2. Hij haalde 100,15 punten en werd 7e. 
 
Jorrit Koldeweij, junior I niveau 6, 1e divisie (wedstrijd 3) werd met 66,70 punten 4e. Jorrit had een goede ringoefening, waarmee hij 11,10 punten scoorde. Wessel Loman, Junior I, niveau 5, 1e divisie, werd 8e met 66,60 punten.
 
Meerkamp zilver voor Lars Boerrigter 
In wedstrijd 4 zorgde Lars Boerrigter voor een stunt door tijdens de meerkamp met 74,95 punten het zilver op te eisen. "Broer Jorn Boerrigter haalde 71,90 punten  en werd 9e. Lars en Jorn zijn erg aan elkaar gewaagd. Jorn had op vloer precies dezelfde punten als Lars", aldus trainer Hollander. Michel Michel Vos, senior, 1e divisie, werd  7e met 72,10 punten.
 
Toestelfinale zondag 11 juni 2017
 
"Bij de toestelfinale sprong Herman net als tijdens de meerkamp een dag eerder zeer goed", vertelt trainer Robbert Jager. "Het is fantastisch dat dit sportieve talent een zilveren medaille weet te pakken op sprong." Jörn Vos was volgens Jager ook zeer overtuigend en pakte op hetzelfde toestel de bronzen medaille.  
 
Lucas Willems had zondag 2 toestelfinales op brug en voltige. Een medaille zat er niet in: "Helaas viel Lucas op voltige en ook op brug en dan is het over en uit", volgens Jager. 
 
Jorrit Koldeweij had maar liefst 5 toestelfinales: op ringen, brug, voltige, sprong en rek.  "Het was vandaag erg spannend. Op ringen ging alles goed bij Jorrit. Hij pakte terecht het goud", vertelt hoofdtrainer Michael Hollander. Daarnaast wist Jorrit op het toestel sprong de hand te leggen op de bronzen medaille. Wessel Loman had toestelfinales op vloer, ringen, brug, voltige en sprong. Hollander kon bijna niet geloven wat Wessel op vloer en sprong wist neer te zetten: "Niet normaal wat Wessel op die toestellen deed: 2x goud!". 
 
Jorn Boerrigter had zijn toestelfinale op 3 toestellen, te weten voltige, sprong en rek. Opnieuw was het hoogste trede van het erepodium voor RKDOS toen Jorn Boerrigter een gouden medaille omgehangen werd. Lars Boerrigter  had ook toestelfinales op  vloer, brug, sprong en rek. "De familie Boerrigter rijdt vandaag met een auto met gouden medailles naar huis", grapt Hollander: na Jorn, pakte Lars goud op het toestel vloer.  Succes was er ook voor Michel Vos. Op dat toestel werd Michel 3e.  
 
Niels Scholten en Steijn Strikkers, Junior I, niveau 6, 2e divisie hadden beide een toestelfinale op ringen. "Niels en Steijn lagen op dat toestel vandaag dicht bij elkaar", zegt trainer Gertjan Bervoets. Niels werd 4e gevolgd door Steijn die 5e werd. Verder had Niels ook een toestelfinale op sprong, maar dat verliep niet zoals Niels had gehoopt: "Niels kon niet springen wat hij wilde: hij kwam niet goed uit, waardoor zijn sprong niet werd geteld.
 
Romme Kamps, Junior II, niveau 4, 1e divisie had een topdag op het toestel voltige. Ook Romme belandde op het erepodium en bracht met zijn oefening het aantal bronzen medailles voor RKDOS op 5.   
 
Hoofdtrainer Hollander blikt tevreden op het weekeind terug:  "Dit weekeind was weer een mooie promotie van het turnen. We gingen wat langzaam van start op zaterdag wat betreft het aantal medailles, maar dat werd op zondag meer dan goed gemaakt. We regen de ene na de andere medaille aaneen. Hier kan RKDOS trots op zijn. " Gevraagd naar de reden voor het succes, antwoordt Hollander: "Als je als sporter kansrijk wil zijn, moet je je constant verbeteren. Daar werken we met z'n allen keihard aan. Dat doet de concurrentie overigens ook." 
 
Volgende week vindt in Ahoy het NK plaats voor de eredivisie.