Sander Kalter schrijft geschiedenis tijdens clubkampioenschappen RKDOS 2017

Onder grote publieke belangstelling werden 8 juli 2017 de clubkampioenschappen van RKDOS gehouden. Tijdens de clubkampioenschappen schreef Sander Kalter geschiedenis. (met foto's van wedstrijd 1 en wedstrijd 2)
 
De spanning werd opgebouwd toen Sander na een aantal toestellen startte op voltige, een toestel waar hij nooit zonder `kleerscheuren` van af kwam. Hij turnde echter de wedstrijd van zijn leven: "Ik had het zelf niet voor mogelijk gehouden, maar het is nu voor het eerst gelukt", blikt Sander na afloop terug. "Voor het eerst tijdens een wedstrijd ben ik niet gevallen!"  Vrienden, familie en begeleiders reageerden enthousiast op de prestatie van Sander. "Dit was inderdaad een heel bijzondere sportprestatie", aldus hoofdtrainer Michael Hollander.
 
Ook over de prestaties van de andere turners in de afgelopen periode is Hollander tevreden. "De jongens zijn stuk voor stuk beter geworden en het pad is niet altijd over rozen gegaan. De turners hebben behoorlijk wat tegenslagen moeten verwerken", verwees hij naar opgelopen blessures.  "Ze staan er allemaal op het moment dat het moet. Als je dit kunt onder de druk van een clubkampioenschap, waar alle bekenden naar je kijken, dan is dat grote klasse."
 
De laatste training van het seizoen voor turnen heren is 21 juli 2017. Het kamp van 1 september tot 3 september luidt het begin van het nieuwe seizoen in. Vanaf 4 september 2017 start voor alle turners de trainingen. 
 
Voor de foto's van wedstrijd 1, klik hier, inclusief de foto's van de prijsuitreiking. Voor de uitslagen van wedstrijd 1, klik hier.
Voor de foto's van wedstrijd 2, klik hier, inclusief de foto's van de prijsuitreiking. Voor de uitslagen van wedstrijd 2, klik hier.