Veel concurrentie voor A-selectie

 

ImageDe concurrentie in het landelijke wedstrijdcircuit voor heren in de verplichte oefenstof is dit jaar uitzonderlijk groot. Op alle niveau's ligt het aantal deelnemers veel hoger dan vorig jaar. De A-selectie van RKDOS zal 2 februari alles uit de kast moeten halen om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

 

De voorronde van de Nederlandse kampioenschappen is voor het district Oost in Hardenberg. Bij de Talentendivisie doen veertien turners mee, in 2006 waren er maar vijf jongens van de partij op dit niveau. Bij Instap 10 telt de deelnemerslijst dit jaar maar liefst 43 namen, vorig jaar waren dat er nog niet eens de helft: achttien. Vier turners komen in actie bij Instap 9, tegenover één deelnemer in 2007. Het deelnemersveld bij Instap 11 telt zeven turners. Bij de Pupillen in niveau 9 verschijnen 22 turners bij de toestellen, in niveau 8 elf jongens.
 
Lars Vos en Wouter Karsten komen voor RKDOS uit in de Talentendivisie. Bert-Jan Spaan, Jordi Spaan, Livai Vos, Michel Vos en Ben van den Berg turnen Instap 10, Romme Seinen in Instap 9. Janick de Groot doet als enige RKDOS-turner in Instap 11. Maurice Brink turnt Pupil 8, Bob Schuring 9.

 

De wedstrijd in Hardenberg is de enige voorronde van het district Oost voor de NK. De tweede van 8 maart is geschrapt bij gebrek aan een organiserende vereniging en juryleden. De beste turners van de voorronde plaatsen zich voor de halve finale later dit jaar.