Overtuigende seizoenstart RKDOS

 

ImageDe turners van RKDOS zijn zaterdag 8 december overtuigend begonnen aan het nieuwe wedstrijdseizoen. De heren behaalden drie gouden, drie zilveren en drie bronzen medailles tijdens de eerste regionale plaatsingswedstrijd in Oldemarkt.

 

Alle negentien turners van RKDOS hebben een goede uitgangspositie voor de volgende ronde. Elf turners van RKDOS debuteerden in deze turnwedstrijd die werd georganiseerd door sv Vereent. Lars Vos en Wouter Karsten kwamen uit in het allerhoogste niveau, de Talentendivisie (Benjamin 10). Lars Vos greep overtuigend de eerste plaats. Wouter Karsten eindigde als vierde. Maikel Bos en Niek Borrias legden in Benjamin 15 respectievelijk beslag op de zesde en tiende plaats.

 

In de Instap leeftijdscategorie (8-9 jaar) deden negen turners mee in diverse niveaus. In niveau 11 (derde divisie) ging het goud naar Janick de Groot. Met een monsterscore van 109.40 viel over zijn eerste plaats niet te twisten. Ook in niveau 10 (tweede divisie) was er een feestje. Jordi Spaan wist in een zeer sterk deelnemersveld de derde plek voor zich op te eisen. Zijn broer Bert-Jan Spaan eindigde in hetzelfde niveau als zesde. In Instap 9 (eerste divisie) ging het brons naar Romme Seinen. Livai Vos turnde in dezelfde categorie naar de vijfde plaats. In Instap 12 sleepte RKDOS een zilveren plak in de wacht. Lucas Post kwam net te kort voor de hoogste trede van het podium. In Instap 13 konden Myron Kouffeld, Samuel Boellaard en Koen van Keulen nog geen potten breken. Ze eindigden in de achterhoede op plaats veertien, vijftien en zestien.


Bij de pupillen (10-11 jaar) pakte Bob Schuring de derde plaats in Pupil 9 (derde divisie). In Pupil 8 turnde Maurice Brink een goede wedstrijd, maar door een val  met de salto uit de brug kon hij een podiumplaats vergeten. Hij werd vierde. Axel Leusink won niveau 11. Met een ruime voorsprong van zes punten zette hij zijn tegenstanders op grote achterstand.


Ook de jeugdturners (12-13 jaar) haalden nog een aantal medailles op voor RKDOS. Jordy Ohms greep brons in niveau 13, Benjamin Groot Koerkamp zilver in jeugdniveau 11. Rik Plantenga turnde maar vier van de zes toestellen door een blessure aan beide voeten. Voor een finaleplaats zal hij alles uit de kast moeten halen tijdens de tweede plaatsingswedstrijd.


Negen turners maken zich op voor het landelijke seizoen dat eind januari begint, samen met twee seniorenturners en een jeugdturner van RKDOS, die op 12 januari nog strijden voor een plaats in landelijke wedstrijden. De overige tien turners proberen tijdens de tweede plaatsingswedstrijd (regionale kampioenschappen) op 19 januari nog een plaatsje te veroveren in de finale van het district Oost.

 

Voor uitslagen (vanaf 10 december): http://www.oost.kngu.nl/

voor foto's: http://www.livaivos.nl/FotoGallery.aspx?action=view&albumid=6

Voor foto's: http://picasaweb.google.nl/iblank66/Rkdos081207