Rik Steenstra neemt brons mee uit Hoensbroek tijdens halve finale NK

Hoensbroek - Limburg was dit weekeind het toneel voor de halve finale van het NK turnen heren. 

Rik Steenstra (pupil 9) turnde een zeer goede wedstrijd. Hij bleef de meeste concurrentie tijdens de wedstrijd ver voor en bereikte dit weekeind het erepodium. Met een bronzen medaille is Rik zeker van een plek tijdens de meerkampfinale in Utrecht. Naast de meerkampfinale heeft Rik zich ook geplaatst voor de toestelfinales voltige, rek en ringen. 

Van de turners Jorrit Koldeweij, Yannick van Deursen en Elias Ridder (pupil 7) had Jorrit het meest lang kans op een plek op de finale. Volgens trainer Robbert Jager was er verwarring over de score op vloer: "Nog voordat Jorrit maar één stap op vloer had gezet, stonden zijn punten al op het scorebord. Dat kan natuurlijk niet. Natuurlijk is dit soepel gecorrigeerd". Na het laatste onderdeel vloer werd duidelijk dat het puntentotaal van Jorrit net niet voldoende was om bij de top-12 te eindigen. Hij eindigde op een 13e plaats. Ook voor Elias en Yannick zat een finaleplaats er niet in.  

Klik hier voor de foto's van 12 april 2014. 

Op 13 april 2014 turnde alleen Michel Vos in niveau Junior I-5. Michel turnde een goede wedstrijd: "In dit niveau ligt een eerste of vijfde plaats erg dicht bij elkaar", aldus trainer Michael Hollander. "De nummer 1 had 69,40 punten en Michel had 68,25 punten". Naast de meerkampfinale turnt Michel ook een uitgebreide toestelfinale, met de toestellen vloer, ringen, sprong, brug en rek. Thijs Kamerman zou als laatste turner van RKDOS ook aan de halve finale deelnemen, maar hij meldde zich af vanwege een rugblessure.