· 

RKDOS benoemt Annemarie van den Berg tot erelid

KAMPEN - RKDOS heeft tijdens de algemene ledenvergadering Annemarie van den Berg benoemd tot erelid. Daarnaast is een grote groep jubilarissen gehuldigd voor respectievelijk 12,5, 25, 40 en 50 jaar lidmaatschap. RKDOS hecht grote waarde aan het huldigen van jubilarissen.

 

Het benoemen van een erelid bij RKDOS is en blijft een bijzondere gebeurtenis. Annemarie van den Berg is veertig jaar lid van RKDOS en is ruim 30 jaar zeer actief betrokken geweest bij de dansafdeling van RKDOS. 

 

Ze stond aan de wieg van de afdeling, zoals deze nu nog steeds actief is. Zij was degene die de dansvoorstellingen in de Stadsgehoorzaal heeft bedacht. 

 

De eerste voorstelling was in 1994 met de selectiegroepen, later zijn daar de recreatiegroepen aan toegevoegd. Deze vroegere voorstellingen vormden de basis voor de huidige voorstellingen, zoals deze nog steeds jaarlijks gegeven worden onder de naam Dance on Stage.

 

Annemarie van den Berg heeft de dansafdeling van RKDOS landelijk op de kaart gezet. Het was eerder een uitzondering als een van haar groepen niet op een landelijke- of theater demogyjada stond dan wel. 

 

Annemarie van den Berg was niet alleen een verdienstelijke choreografe, zij is tot voor kort ook altijd actief gebleven als leiding en heeft diverse leiders opgeleid volgens de KNGU-maatstaven.

 

Ook zijn er diverse leden gehuldigd, omdat ze al langere tijd lid zijn van de vereniging. Trots is RKDOS op al deze jubilarissen en in het bijzonder op het 50-jarig lidmaatschap van André Hollander. 

 

Andere leden die zijn gehuldigd zijn Grada Bos, Annemarie van den Berg, Rogier Schrijer en Jannie van der Weijde (allen 40 jaar lid) en Jan-Marcel van Dijk, Joke Ekkel, Miny Ekkel en Paula Hollander (allemaal 25 jaar lid). Ook waren er vijftig leden 12,5 jaar lid. 

 

Vanwege corona zijn de jubilarissen van vorig jaar meegenomen in de huldiging van dit jaar.

Annemarie van de Berg benoemd tot erelid
Klik op de foto voor het artikel in De Brug

Reactie schrijven

Commentaren: 0