Benodigdheden

Wedstrijdkleding

Turners dragen bij wedstrijden het officiële tenue van RKDOS, een mouwloos pakje met korte broek. Dat pakje is voor elk lid gelijk. Een pakje kost circa 80 euro en is voor eigen rekening. Het tenue is alleen voor wedstrijden en te koop via de vereniging. Eens in de paar jaar wisselt RKDOS van wedstrijdkleding.

 

Turnpak voor trainingen

Bij trainingen is een turnpakje niet verplicht, maar wel aan te raden. Het turnt niet alleen prettiger, de trainers kunnen de lichaamshouding van de turners ook beter beoordelen. Bovendien is het veiliger. Turnpakjes zijn bij op internet te koop. Zelf maken ook: gebruik dubbelzijdige stretchstof zoals velours.

 

Voltigebroek

Wedstrijdturners dragen een voltigebroek bij ringen, rek, brug en voltige. De broek is verplicht voor A-selectie, B-selectie en Turntalenten. Andere turners dragen zo’n broek ook graag. Een voltigebroek is te bestellen via de vereniging. De voltigebroek is voor eigen rekening. Zo'n broek kost ongeveer vijftig euro.

 

Sokken

Turners dragen bij wedstrijden witte sokken.  De A-selectie, B-selectie en Turntalenten dragen die in combinatie met een voltigebroek, de C-selectie gebruikt ze bij ringen, rek, voltige en brug.  Het zijn enkelsokken (geen lage sneakersokken) zonder merkteken.  Ze zijn o.a. te koop op de maandagmarkt in Kampen.

 

Presentatiepak

Turners van RKDOS hebben een presentatiepak nodig voor wedstrijden en representatie. Deze pakken zijn te koop via Sport 2000 in Kampen. Jas en broek zijn apart te bestellen.

 

 

Leertjes

Turners vanaf ongeveer acht jaar dragen vaak leertjes voor oefeningen aan rek en ringen. Dit zijn een soort handschoentjes om blaren te voorkomen. De trainers van RKDOS adviseren over de maat, de leertjes zijn niet te koop via de vereniging.

 

 

Polsbandjes

Onder leertjes voor rek en ringen dragen turners polsbandjes ter bescherming van hun huid.

 

 

 

 

Turnschoentjes

Turners turnen blootvoets of met speciale turnschoentjes. RKDOS adviseert met klem deze schoentjes te gebruiken, ter voorkoming van blessures. Turnschoeisel moet goed passen, sterk en flexibel zijn, meebewegen en niet wegglijden. Bij intensief gebruik gaan betere merken langer mee. Dit schoeisel is niet te koop via RKDOS.

Tape

Elk turner  van RKDOS  dient een rol tape bij zich hebben. Deze sporttape wordt gebruikt om blaren af te plakken of te voorkomen dat kleine scheurtjes in de huid groter worden. Hansaplast Sporttape (Breed) is te koop bij de betere drogist.