Groepen

RKDOS heeft vijf selectiegroepen turnen voor heren: Ere- en 1e divisie (1), 2e en 3e divisie (2), 4e en 5e divisie (3), turnkids (4) en gymkids (5).

 

Ere- en 1e divisie

In de ere- en 1e divisie turnen turners vanaf 8 jaar die door aanleg en/of talent op landelijk niveau meedoen aan wedstrijden in de hoogste twee turnniveau’s. De turners in de ere- en 1e divisie komen uit in de Eredivisie, Talentendivisie en de 1e divisie. De turners trainen vijf keer per week en steken wekelijks minimaal 12 uur in trainingen. Turners in de ere- en 1e divisie doen geregeld trainingsstages bij andere turnverenigingen en zijn veelal aangesloten bij het Centre for Sports & Education in Zwolle.

 

2e en 3e divisie

Turners vanaf 7 jaar in de tweede en derde divisie turnen ook wedstrijden op het landelijk niveau. Het aantal trainingsuren varieert van 7,5 tot 12 uur per week, verdeeld over drie tot vier dagen. Turners in de 2e- en 3e divisie kunnen in enkele vakanties mee doen aan clinics die RKDOS organiseert voor en met andere clubs uit de regio.

 

4e, 5e en 6e divisie

Turners vanaf 7 t/m 11 jaar in deze groep turnen op regionaal en districtsniveau in de 4e en 5e divisie. Het aantal trainingsuren is maximaal vijf uur per week. Elke turner doet mee aan wedstrijden op zijn eigen niveau.

Turners vanaf 12 jaar in de groep turnen op regionaal en districtsniveau in de 4e, 5e en 6e divisie. Deze groep is perfect voor beginnende turners en/of oud turners die het leuk vinden om actief in de turnsport te blijven.

Turnkids

Kinderen tussen de vier en zeven jaar stromen (via Gymkids) in bij de Turnkids. Deze selectiegroep is bedoeld voor jongens die al aardig motorisch ontwikkeld zijn en volgens de trainers de mogelijkheden hebben om door te stromen naar één van de bovengenoemde groepen. Ze maken op een speelse manier kennis met turnen. Draaien, springen, zwaaien, rollen en steunen spelen een grote rol. Kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie staan centraal. Turnkids trainen vijf tot acht uur per week. De belevingswereld  van een jong kind speelt een grote rol in de trainingen. Spelvormen en oefeningen in de valkuil met grote schuimblokken zijn wat RKDOS betreft vanzelfsprekend.

 

Gymkids

Voor kinderen tussen 4 en 7 jaar die graag willen gymmen of turnen is er op vrijdagmiddag in de turnhal Gymkids. De eerste aanraking met de turnsport wordt hier gelegd. Niet alleen turnen, maar de gehele motorische ontwikkeling staat centraal tijdens de trainingen. Veelzijdig bewegen, het prikkelen van alle zintuigen en met veel plezier sport beleven staan centraal. Blinkt uw kind uit, dan kan het via de trainer(s) een uitnodiging krijgen voor de Turnkids. Maar ook advies voor andere (wedstrijd)sporten als trampolinespringen en freerunnen bij RKDOS of andere sporten binnen de gemeente kunnen worden gegeven. Meer weten?

 LEEFTIJDSCATEGORIEËN / NIVEAUS ZIJN GEKOPPELD AAN DIVISIES:

7 en 8 jaar:       Benjamin

9 en 10 jaar:     Instap

11 en 12 jaar:  Pupil

13 en 14 jaar:  Jeugd

 

15 en 16 jaar:  Junior I

17 en 18 jaar:  Junior II

19 jaar e.o.:      Senior

 

TALENTENDIVISIE

Benjamin niveau 16

Instap niveau 14

Pupil niveau 12

EREDIVISIE

Jeugd niveau 3

Junior I niveau 2

Junior II niveau 2

Senior niveau 1

 


1e DIVISIE

Instap niveau 15

Pupil niveau 13

Jeugd niveau 7

Junior I niveau 6

Junior II niveau 5

Senior niveau 4

 

 

2e DIVISIE

Instap niveau 16

Pupil niveau 14

Jeugd niveau 8

Junior I niveau 7

Junior II niveau 6

Senior niveau 5

3e DIVISIE

Instap niveau 17

Pupil niveau 15

Jeugd niveau 9

Junior I niveau 8

Junior II, niveau 7

Senior niveau 6

 

4e DIVISIE

Instap niveau 18

Pupil niveau 16

Jeugd niveau 10

Junior I niveau 9

Junior II niveau 8

Senior niveau 7

5e DIVISIE

Instap niveau 19

Pupil niveau 17
Jeugd niveau 11

Junior I niveau 10

Junior II niveau 9

Senior 8

6e DIVISIE

Jeugd niveau 17

Junior I niveau 11

Junior II niveau 10

Senior 9